Ποιες συντάξεις κατατίθενται σήμερα και ποιες στις 28 του μήνα

Ποιες συντάξεις κατατίθενται σήμερα και ποιες στις 28 του μήνα

Σήμερα (22/3) πληρώνονται οι πρώτες κατηγορίες συνταξιούχων, λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου. Οι συντάξεις θα αρχίσουν να καταβάλλονται στους λογαριασμούς των δικαιούχων από το απόγευμα.

Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΚΑ γνωστοποίησε τις ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων του Απριλίου. Επειδή όμως η 25η Μαρτίου είναι αργία, όσοι θεωρητικά πληρώνονται την Τρίτη 26/3, θα δουν στις περισσότερες τράπεζες τα χρήματα στο λογαριασμό τους από απόψε.

Οι ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών και διαμορφώνονται ως ακολούθως σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ. Την 26η Μαρτίου 2024, ημέρα Τρίτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μη Μισθωτών [ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ] και οι συντάξεις ΟΠΣ-ΕΦΚΑ για όσους είναι συνταξιούχοι από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών).

Στις 28 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως Ταμείων Μισθωτών ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, λοιπών εντασσομένων (ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ), ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του δημοσίου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι