Ποιοι δρόμοι κλείνουν για τον ημιμαραθώνιο στην Αθήνα

Ποιοι δρόμοι κλείνουν για τον ημιμαραθώνιο στην Αθήνα

Με το όνομα του σπουδαίου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη συνδέεται από αυτή τη χρονιά ο ημιμαραθώνιος Αθηνών, που συνδιοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και τον Δήμο Αθηναίων. Θα συμμετέχουν μόνον εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες. Επειδή θα τρέχουν χωρίς μάσκα, προτάθηκε να υποβάλλονται πριν τον αγώνα σε rapid test ή έστω self test, όμως η πρόταση απορρίφθηκε.

Ο ημιμαραθώνιος θα διεξαχθεί για ένατη χρονιά, καθώς ο περσινός είχε αναβληθεί λόγω της πανδημίας. Όσον αφορά την αφιέρωση στον Θεοδωράκη, ο Δήμος Αθηναίων αποδέχθηκε την ομόφωνη πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ «ο ημιμαραθώνιος Αθήνας να διεξάγεται στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη και παράλληλα να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο σειρά από πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις, αφιερωμένες στον μεγάλο δημιουργό». Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ είναι η Σοφία Σακοράφα.

Η εκκίνηση του ημιμαραθωνίου θα δοθεί την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στις 07:30 το πρωί από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και η διαδρομή (συνολικού μήκους 21 χιλιομέτρων) θα καταλήξει στη Λεωφόρο Αμαλίας, γύρω στις 11.00 π.μ.. Στις 10:45 θα δοθεί η εκκίνηση για τον μικρότερο αγώνα, αυτόν των 5 χλμ.

Το κέντρο για εγγραφές, από το οποίο όλοι οι εγγεγραμμένοι δρομείς παραλαμβάνουν τον αριθμό και το υλικό συμμετοχής τους στον αγώνα, φιλοξενείται στο Σεράφειο Αθλητικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων (στη διασταύρωση Πειραιώς 160 και Πέτρου Ράλλη) και θα παραμείνει ανοικτό σήμερα Σάββατο έως τις 20:00. Δικαίωμα συμμετοχής στη φετινή διοργάνωση έχουν οι δρομείς, που είτε είναι πλήρως εμβολιασμένοι έναντι της νόσου Covid-19, είτε προσκομίζουν πιστοποιητικό το οποίο αποδεικνύει ότι έχουν νοσήσει.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Λόγω του αγώνα, αύριο θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Θα γίνει προσωρινή και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων) κατά τις ώρες 05:30 έως 13:30, στις κατωτέρω λεωφόρους, οδούς και πλατείες του δήμου Αθηναίων, ως εξής: στη Λεωφόρο Βασ. Αμαλίας, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Συγγρού και της οδού Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό. Στο συγκεκριμένο τμήμα η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων θα ισχύσει κατά τις ώρες 04:00 έως 16:00.

Η κυκλοφορία θα διακοπεί επίσης στην Πανεπιστημίου, στην Σταδίου και στην Ακαδημίας, σε όλο το μήκος τους και στις καθέτους αυτών. Επίσης στην Χαριλάου Τρικούπη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Σόλωνος και της οδού Πανεπιστημίου και στις καθέτους αυτής, αλλά και σε όλο το μήκος της Σόλωνος. Κλειστή θα είναι η πλατεία Συντάγματος και η πλατεία Ομονοίας, η οδός Φιλελλήνων, η Ρηγίλλης, η Μάρνη, στο τμήμα μεταξύ της πλατείας Βάθης και της οδού Πατησίων, η Πατησίων, στο τμήμα μεταξύ της Λ. Αλεξάνδρας και της πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Νωρίτερα, και συγκεκριμένα από τα χαράματα μέχρι τις 11:00 θα είναι κλειστή η Πατησίων και από πιο ψηλά, δηλαδή από την Αγίου Μελετίου μέχρι τη Λ. Αλεξάνδρας. Κλειστή θα είναι μέχρι το απόγευμα η 3ης Σεπτεμβρίου, μέχρι την Ηπείρου, η Λεωφόρος Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, η Πειραιώς (Π. Τσαλδάρη), η Λεωφ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Αμ. Φραντζή και της Λεωφόρου Βασ. Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, η Καλλιρόης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αμ. Φραντζή και Αθ. Διάκου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, η  Αθ. Διάκου, σε όλο το μήκος της, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Συγγρού, η Ηρ. Αττικού, η Αραβαντινού και η Ησιόδου.

Επίσης κλειστές θα είναι η Αθηνάς, η Κόκκαλη, η Μονής Πετράκη, στο τμήμα της μεταξύ της οδού Υψηλάντου και της Λεωφόρου Βασ. Σοφίας, η Χατζηκώστα, σε όλο το μήκος της, η Ζαχάρωφ, η Τσόχα, η Λ. Βουλιαγμένης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Υμηττού και Αρδηττού, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθ. Διάκου και η Αρδηττού, η Λ. Βασ. Κων/νου, η Βασ. Γεωργίου Β΄, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Β. Κων/νου και της οδού Ρηγίλλης, η Λεωφόρος Βασ. Σοφίας, η Λ. Κηφισίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Πανόρμου και Φειδιππίδου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λεωφόρο Βασ. Σοφίας, η Λ. Αλεξάνδρας, η Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ζαγοράς και Φειδιππίδου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας, η Λ. Μεσογείων, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Β. Σοφίας και της οδού Μιχαλακοπούλου, η Φειδιππίδου, στο τμήμα της μεταξύ των Λεωφόρων Μεσογείων και Βασ. Σοφίας, ρεύμα κυκλοφορίας προς Λ. Αλεξάνδρας.

Απαγορεύεται η κάθετη διέλευση οχημάτων από την Ημιμαραθώνια διαδρομή, εκτός των παρακάτω ελεγχόμενων κόμβων κάθετης διέλευσης: Λ. Αλεξάνδρας-Ιπποκράτους, Λ. Αλεξάνδρας-Χαριλάου Τρικούπη, Πατησίων-Κοδριγκτώνος, Πατησίων-Στουρνάρα, Λ. Βασ. Σοφίας-Ηρώδου Αττικού (μόνο για τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας), Λ. Βασ. Σοφίας-Παπαδιαμαντοπούλου, Λ. Βασ. Σοφίας-Κόκκαλη και  Λ. Βασ. Κων/νου-Ριζάρη.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι