Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν αύριο λόγω των τρακτέρ, κατά την ΕΛΑΣ

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν αύριο λόγω των τρακτέρ, κατά την ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η ΕΛΑΣ, τα πούλμαν που θα μεταφέρουν αγρότες, θα σταθμεύσουν σε χώρους του ΟΑΚΑ, λόγω της καθόδου των τρακτέρ θα υπάρξουν τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων και τρόλεϊ, όμως οι δρόμοι θα είναι εν γένει “διαβατοί”, καθώς η Τροχαία εκτιμά ότι θα μένουν ανοιχτές λωρίδες κυκλοφορίας.

Τα αγροτικά οχήματα θα ξεκινήσουν όπως ειπώθηκε το πρωί της Τρίτης προς Αθήνα. Όπως ανακοινώθηκε θα επιτραπεί να μπουν στο κέντρο της Αθήνας μόνον 100 έως 120 τρακτέρ. Δεν έχουμε σαφή εικόνα αν αυτό έχει γίνει πλήρως αποδεκτό από τους αγρότες, καθώς έρχονται τρακτέρ και από τα νησιά εξάλλου. Σύμφωνα με την Τροχαία, η διαδρομή που θα ακολουθήσουν τα τρακτέρ στην Αθήνα και «οι δρόμοι που θα κλείνουν προσωρινά» είναι σε πρώτη φάση η  Λεωφόρος Αθηνών, η Αχιλλέως και η πλατεία Καραϊσκάκη, όμως εν συνεχεία τα τρακτέρ θα μπουν “ανάποδα” στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, θα συνεχίσουν από την πλατεία Ομονοίας στην οδό Πανεπιστημίου και θα φθάσουν στο Σύνταγμα.

Η Τροχαία εκτιμά ότι η Σταδίου θα διατηρηθεί ανοιχτή, αλλά υπάρχει και η συγκέντρωση των αγροτών που θα έρθουν χωρίς τρακτέρ αλλά και η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στος 6μ.μ. Κατά συνέπεια είναι δύσκολο να μείνει ανοιχτή η Σταδίου.

Εντούτοις σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, θα υπάρξει μόνον προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας, στη Λεωφόρο Αμαλίας, στην οδό Πανεπιστημίου και στη Λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας καθώς και σε όλες τις καθέτους προς τις προαναφερόμενες οδούς. Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη. Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι