Ποιοι πρώτευσαν σήμερα στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων

Ποιοι πρώτευσαν σήμερα στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων

Δύο νέα παιδιά, ο ένας από το Αγρίνιο και η άλλη από την Χαλκίδα, πρώτευσαν στα 10χλμ. σήμερα, στο πλαίσιο του 40ου Μαραθώνιου της Αθήνας

Ο Αγρινιώτης Νίκος Σταμούλης με χρόνο 31:19 και η Αναστασία Μαρινάκου με 34:10 πρώτευσαν στα 10 χλμ. της διοργάνωσης για τον “40ό Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας”. Υπενθυμίζεται ότι ο βασικός αγώνας δρόμου από τον Μαραθώνα μέχρι το Παναθηναϊκό Στάδιο θα γίνει αύριο το πρωί και θα υπάρξουν πολλές ρυθμίσεις σε όλο το λεκανοπέδιο, ενώ θα γίνουν αλλαγές και στα δρομολόγια των μέσων μεταφοράς.

Όσον αφορά στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων στους Άνδρες, πρώτος ήλθε ο ηλικίας 21 ετών Νίκος Σταμούλης, ενώ ο Γιώργος Σταμούλης (AΟ Παλαιού Φαλήρου) τον ακολούθησε στη δεύτερη θέση με 31:34 και τρίτος ήρθε ο Τσέχος Γιάνις Μάτς με 33:41. Ο Γιώργος Σταμούλης ήταν και ο νικητής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, ακολουθούμενος από τον Μανώλη Πουρίκα (ΓΣ Νίκη Βύρωνα) με 32.06 και στην τρίτη θέση ο Αλέξανδρος Σούκουλης (Παναξιακός) με 32.23.

/

«Είμαι πολύ χαρούμενος. Είναι μία από τις πιο ωραίες διοργανώσεις στη χώρα, ο κόσμος μας εμψύχωνε στον δρόμο και μας βοήθησε σε όλη τη διαδρομή. Ο επόμενος στόχος είναι ο ανώμαλος δρόμος την επόμενη εβδομάδα στα Τρίκαλα και για τη συνέχεια της σεζόν έχω στόχο να βελτιώσω τα ατομικά μου ρεκόρ στα 5 χλμ. και στα 10 χλμ.», είπε ο Νίκος Σταμούλης. Αύριο αγωνίζεται στον Μαραθώνιο ο αδελφός του.

Ο Γιώργος Σταμούλης είπε: «Επιτέλους αυτό το βασανιστικό 10άρι τελείωσε, είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που κατάφερα και τερμάτισα τα 10χλμ. εδώ. Είναι μέσα στην προετοιμασία μου, αν και είμαι πολύ ντεφορμέ αυτό το διάστημα αλλά ελπίζω να επανέλθω σύντομα στον παλιό καλό Γιώργο. Το στιπλ παραμένει ο στόχος, στιπλίστας είμαι και στιπλίστας θα παραμείνω μέχρι να αποφασίσω να κάνω κάτι μεγαλύτερο που θα είναι σίγουρα τα 10χλμ. και ο ημιμαραθώνιος και στο μακρινό μέλλον γιατί όχι και μαραθώνιος. Στόχος είναι να… χάσω τα περιττά που έχω και να είμαι καλύτερος στα στιπλ και τα 1500μ».

Από την πλευρά του, ο Εμμανουήλ Πουρίκας, δήλωσε: «Αρχικά χάρηκα πάρα πολύ με τον χρόνο μου, γιατί τον βελτίωσα περίπου 50 δευτερόλεπτα. Επίσης, μπήκα στο Καλλιμάρμαρο ως τρίτος και για κάποιον σαν εμένα που δεν έχει στιβικό υπόβαθρο, θεωρώ πως ήταν μεγάλη επιτυχία και μεγαλύτερο από ό,τι μπορεί να περίμενα. Το ευχαριστήθηκα πάρα πολύ, το κλίμα, τον κόσμο στη διαδρομή, οι θεατές… είναι όλα πάρα πολύ ωραία».

Στις γυναίκες, πρώτευσε η Αναστασία Μαρινάκου (34:10), αφήνοντας δεύτερη την Ειρήνη Τσουπάκη (34:55) και τρίτη την Κατερίνα Κούτλη (35:56). Η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, που επανήλθε από τραυματισμό, διένυσε την απόσταση σε 34:10 και κατάφερε να νικήσει για τρίτη διαδοχική φορά τον τίτλο στο αγώνισμα. Η ίδια δήλωσε: «Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που παίρνω τη νίκη στο 10άρι. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη. Πέρασα πάρα πολύ δύσκολα. Είχα έναν τραυματισμό για έναν χρόνο. Στον ημιμαραθώνιο που έτρεξα πριν από τρεις εβδομάδες, πρώτη φορά, μου βγήκε πάρα πολλή κούραση. Γενικά είμαι όμως σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, δεν έχω κάνει ούτε το 50% από όσα μπορώ να κάνω και γι’ αυτό συνεχίζω. Εύχομαι να συνεχίσω έτσι, υγιής γιατί έχω κουραστεί να ξεκινάω από το μηδέν, να φτάνω στην κορυφή και μετά ξανά το ίδιο. Αφιερώνω τη νίκη σε έναν άνθρωπο που έφυγε από τη ζωή, τη νίκη μου και όλη την προσπάθεια που έχω κάνει, του την αφιερώνω».

Στη δεύτερη θέση ακολούθησε η Ειρήνη Τσουπάκη, η οποία δήλωσε: «Σήμερα δεν ήμασταν σίγουροι αν θα μπω ή όχι, είναι περίοδος προσαρμογής. Θυμήθηκα το συναίσθημα του να τερματίζεις εδώ μέσα. Θέλαμε να κάνουμε το ξεκίνημα εδώ, είμαι πολύ χαρούμενη με το αποτέλεσμα και συνεχίζουμε. Ο στόχος παραμένουν τα ατομικά ρεκόρ». Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Κατερίνα Κουτλή με 35:56, η οποία πέρυσι ήταν τέταρτη και φέτος κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι