Ποιοι συμμετέχουν στη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ

Ποιοι συμμετέχουν στη σημερινή απεργία της ΑΔΕΔΥ

Πανελλαδική 24ωρη απεργία προκήρυξε για σήμερα Τρίτη (21/5) η ΑΔΕΔΥ, που σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι η κυβέρνηση ψεύδεται για τις αυξήσεις στους δημοσίους υπαλλήλους.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, μεταξύ άλλων, «ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα και ένας νοσηλευτής με 680, ενώ η κυβέρνηση έδωσε αυξήσεις 76% στους διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου – στα δικά της παιδιά».

Στην απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στους δήμους με απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ. Συμμετέχουν και οι υγειονομικοί, με απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ (εργαζόμενοι στα νοσοκομεία). Η ΟΛΜΕ απέχει από την αξιολόγηση των καθηγητών -έχει καταθέσει νέο εξώδικο απεργίας-αποχής από την ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.

Τα μέσα μεταφοράς δεν ανακοίνωσαν αν συμμετέχουν ή όχι, οπότε τεκμαίρεται ότι θα κινηθούν κανονικά. Η συγκέντρωση των απεργών θα γίνεις στις 11 π.μ. έξω από το υπουργείο Οικονομικών στην οδό Νίκης, στο Σύνταγμα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι