Ποιος είναι ο υποψήφιος που στηρίζουν ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ για την Χιμάρα

Ποιος είναι ο υποψήφιος που στηρίζουν ΟΜΟΝΟΙΑ-ΚΕΑΔ για την Χιμάρα

Τον υποψήφιο που θα στηρίξουν στις επαναληπτικές εκλογές που θα διεξαχθούν στις 4 Αυγούστου για την δημαρχία της Χειμάρρας, ανακοίνωσαν σήμερα το Κόμμα Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΚΕΑΔ) και η οργάνωση «Ομόνοια» της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Πρόκειται για τον Πέτρο Γκικουρία, καταγόμενο από το χωριό Δρυμάδες της Χειμάρρας ομογενή που δραστηριοποιείται στον χώροι της εστίασης στις ΗΠΑ, η υποψηφιότητα του οποίου, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, τυγχάνει και της αποδοχής και των κομμάτων της αλβανικής αντιπολίτευσης, με τα οποία έχουν συμμαχήσει στην Χειμάρρα το ΚΕΑΔ και η Ομόνοια.

Ο ίδιος σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο δηλώνει ότι αποδέχτηκε την υποψηφιότητα ένεκα της επιθυμίας του να προσφέρει στον τόπο του. Αντίπαλός του στις εκλογές θα είναι ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, έλληνας μειονοτικός από την Δρόπολη, πρώην υπουργός και βουλευτής, Βαγγέλης Τάβος.

Στις αρχές της εβδομάδας με απόφασή της η οποία αμφισβητήθηκε ως προς τη νομιμότητά της, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή καθαίρεσε και τυπικά τον Φρέντη Μπελέρη από δήμαρχο Χειμάρρας.

Ο εκλεγμένος με τη ΝΔ ευρωβουλευτής Φρέντη Μπελέρης, παραμένει προφυλακισμένος και το ενδιαφέρον εστιάζεται στο εάν θα του δοθεί η άδεια να μεταβεί την ερχόμενη Τρίτη στο Στρασβούργο για την πανηγυρική συνεδρίαση του νέου Ευρωκοινοβουλίου.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι