Ποιος πήρε το φιαλίδιο με τις 6 δόσεις της Pfizer στην Κω;

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Αλαλούμ επικράτησε στο νοσοκομείο της Κω, όπου χάθηκε ή κλάπηκε φιαλίδιο με έξι δόσεις εμβολίου της εταιρείας Pfizerτο πρωινο τουπερασμένου Σαββάτου.

Θεωρήθηκε ύποπτη μια γυναίκα που συνόδευε στον εμβολιασμό τον πατέρα της, αλλά η ίδια τονίζει πως της είπαν γιατρός και νοσοκόμα πως το φιαλίδιο τελικά βρέθηκα και της ζήτησαν και συγγνώμη. Τελικά φαίνεται πως το σκεύασμα με τις έξι δόσεις τελικά δεν βρέθηκε.

Η γυναίκα που θεωρήθηκε ύποπτη, συνόδευε στον εμβολιασμό τον 80χρονο πατέρα της και έχει αγανακτήσει, γιατί όταν της είπαν ότι το πήρε, περίμενε την αστυνομία υπομονετικά για να της κάνουν έρευνα και όχι μόνον δεν ηρθε η αστυνομία, αλλά βγήκε τελικά η νοσοκόμα και η γιατρός που την είχαν κατηγορήσει και της ζήτησαν συγγνώμη.

Το φιαλίδιο -όπως της είπαν- βρέθηκε. Η ίδια τους είπε ότι θα κάνει μήνυση γιατί την κατηγόρησαν μπροστά σε συγχωριανούς της για κλοπή και την εξέθεσαν. Το ίδιο βράδυ όμως (του περασμένου Σαββάτου) την κάλεσαν στην αστυνομία για κατάθεση, επειδή σύμφωνα με το εμβολιαστικό κέντρο έλειπε ένα φιαλίδιο πλήρες με 6 δόσεις.

Σε συνέντευξή της στο κανάλι Mega, είπε: «Εγώ εκείνο που ξέρω είναι ότι δεν τους έχω εμπιστοσύνη και γι΄αυτό ζήτησα να δω το φιαλίδιο για να βεβαιωθώ τι εμβόλιο έκαναν στον πατέρα μου. Από εκεί και πέρα, εγώ δεν το έχω. Ακούω να λένε για εμένα, το παιδί μου κλαίει, ο άντρας μου κλαίει, εγώ στεναχωριέμαι και λέω κοίτα να δεις. Ζήτησα απλώς όταν τελειώσει το φιαλίδιο να το πάρω για να το δω. Και μου λέει όχι δεν γίνεται. Για να το δω μόνο, είπα. Ούτε να το πάρω ήθελα, ούτε ενθύμια που λένε, ούτε σουβενίρ, ούτε τίποτα. Μου λένε, όχι δεν γίνεται, απαγορεύεται αυστηρώς γιατί τα κάνουμε καταμέτρηση μετά. Λέω εντάξει και οι γιατροί μου ζήτησαν να βγω έξω, και βγήκα έξω. Μετά που πέρασαν για εμβολιασμό και άλλοι άνθρωποι, βγαίνει κάποια στιγμή η νοσοκόμα και μου λέει: ‘Δεν πιστεύω να μου πήρες το φιαλίδιο;’. Της λέω: ‘Ορίστε;’. Μου λέει: ‘Δεν πιστεύω τελικά να πήρες το φιαλίδιο;’ Της λέω: ‘Όχι’. Μου λέει: ‘Είσαι σίγουρη;’ Και της λέω: ‘Ναι’. Πάει το λέει στη γιατρό που ήταν δίπλα, που μας ρωτούσε για τα φάρμακα, ότι τέλος πάντων είχε χάσει το φιαλίδιο και  η γιατρός έξω, μου λέει: ‘Εσύ είσαι η συνοδός του τάδε;΄ και λέω: ‘Ναι.’  Μου λέει: ‘Μπορείς να επιστρέψεις το φιαλίδιο;’. Λέω: ‘Δεν το έχω, είμαι εδώ, τα ρούχα μου, η τσάντα μου, το παλτό μου, ψάξε με’. Μου λέει: ‘Δεν μπορώ να σε ψάξω εγώ, θα φωνάξω την αστυνομία’. Λέω: ‘Φώναξε την αστυνομία’. Εν τω μεταξύ μαζί μου ήταν και άλλοι συγχωριανοί μου από την Καρδάμηλα. Με έκαναν δηλαδή ρεζίλι στους συγχωριανούς μου».

Η γυναίκα αναστατωμένη περίμενε υπομονετικά στο νοσοκομείο να έρθει η αστυνομία και να αποδείξει ότι δεν πήρε το φιαλίδιο, αλλά όπως ισχυρίζεται τελικά η αστυνομία δεν ήρθε ποτέ, αφού όπως της είπαν από το νοσοκομείο το φιαλίδιο βρέθηκε.

«Περιμέναμε λοιπόν εκεί πέρα να έρθει η αστυνομία, έψαχναν αυτοί, το βρήκανε το φιαλίδιο, μέσα στα σκουπίδια της το βρήκε. Έρχεται αυτή έξω και η γιατρός και η νοσοκόμα και λέει ότι το βρήκαμε το φιαλίδιο, μας ζητήσανε συγγνώμη, αλλά είχα νευριάσει, της λέω εγώ θα σου κάνω μήνυση όμως τώρα, γιατί έχω τόσους συγχωριανούς εδώ πέρα και με εξέθεσες. Μου λέει, ‘μου το ζήτησες’. ‘Το ζήτησα’ λέω, ‘δεν στο έκλεψα’. Ήμουνα εδώ, ήμασταν μαζί, λέω, μέσα, ήσουνα δίπλα μου, ήμουνα δίπλα σου, έφυγα, έκλεισες την πόρτα, πότε πήγα να σου πάρω το φιαλίδιο;»

Πέντε ημέρες μετά, το φιαλίδιο με τις 6 δόσεις εμβολίου της Pfizer δεν έχει ακόμα βρεθεί. Στην  ανακοίνωσή του ο διοικητής του νοσοκομείου Κω αναφέρει τα εξής: «Το Σάββατο 6 Μαρτίου και ώρα περίπου 9 π.μ., στο εμβολιαστικό κέντρο του ΓΝΚΥ ΚΩ διαπιστώθηκε η εξαφάνιση ενός φιαλιδίου ανασυσταμένου εμβολίου της Pfizer 6 δόσεων. Η διαπίστωση έγινε μετά την ολοκλήρωση των 6 πρώτων εμβολιασμών. Το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου ενημέρωσε την Διοίκηση και εδόθη άμεσα εντολή για διενέργεια ΕΔΕ. Ταυτόχρονα κάλεσε την Αστυνομία, η οποία προσήλθε και έκανε σχετική έρευνα. Μετά το πέρας του προγράμματος εμβολιασμών, το προσωπικό έδωσε έγγραφες καταθέσεις για το συμβάν στο Α.Τ. Κω προκειμένου να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Επισημαίνεται ότι και τα τρία μέλη του εμβολιαστικού κέντρου, για λόγους ευθιξίας, έθεσαν στην διάθεση της Διοίκησης την παραίτησή τους, η οποία δεν έγινε δεκτή».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι