Ποιους ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή

Ποιους ψήφισαν στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ για την Ευρωβουλή

Περίπου 57.000 μέλη και 6.000 μη μέλη αλλά φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν χθες στις προκριματικές εκλογές για τη σύνταξη του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος επιλέγοντας μεταξύ 200 ονομάτων. Επέλεξαν τους 35 από τους 42 τελικούς υποψηφίους, καθώς οι υπόλοιποι επτά θα καθοριστούν από τον πρόεδρο του κόμματος. Τα ονόματα των 35 θα ανακοινωθουν αύριο και των υπόλοιπων επτά την Παρασκευή.

Το κόμμα ανακοίνωσε ότι δεν θα δώσει τον αριθμό των ψήφων που έλαβε κάθε υποψήφιος για να μην επηρεασθεί το αποτέλεσμα στις ευρωοεκλογές, όμως έγινε γνωστό ότι μεταξύ των πρώτων είναι ο νομικός Νίκος Φαραντούρης, ο Νίκος Παππάς (διεθνής μπασκετμπολίστας), η ολυμπιονίκης Σοφία Μπεκατώρου, και ακολουθούν ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου, ο Γιώργος Τσίπρας και Ευάγγελος Αντώναρος. Επίσης ίσως εκλέγεται και ο γνωστός από ψυχαγωγικές εκπομπές Δημήτρης Παπανώτας.

Στη Θεσσαλονίκη και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία προηγούνται η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη και η Δώρα Τσαμπάζη, γνωστή από εκπομπές στην τηλεόραση κυρίως, και σύζυγος του ολυμπιονικη Αλέξανδρου Νικολαϊδη που πέθανε από κακοήθεια προ διετίας.

Στην Δυτική Ελλάδα φαίνεται να εκλέγεται ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, στην Δυτική Μακεδονία η βουλευτής Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου και στην Κρήτη προκρίνονται ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ξάδελφος του Βασίλης Κασσελάκης. Επίσης καλά πήγαν η εκπαιδευτικός Μαρία Καλουδιώτη και η Μαρία Τζωρακάκη από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι αργά το βράδυ, στη Στερεά Ελλάδα πήγαιναν ψήφο-ψήφο η γιατρός Ελευθερία Γκλέτσου και ο επιχειρηματίας, γνωστός για τη συμμετοχή του στο ριάλιτι «Survivor», Νάσος Παπαργυρόπουλος. Στην Ήπειρο μάλλον έχει την πρωτιά ο επι σειρά εκλογών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι