Ποιους στέλνει ο Ερντογάν στην πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και στον ΟΗΕ

Ποιους στέλνει ο Ερντογάν στην πρεσβεία στην Ουάσιγκτον και στον ΟΗΕ

Ο πρέσβης Σεντάτ Ονάλ  διορίστηκε πρέσβης της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Γιλντίζ διορίστηκε μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο Ονάλ είναι σχετικά γνωστός από τις διερευνητικές επαφές με τη χώρα μας το 2021, ως επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας. Έχει θητεύσει και ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, αλλά και σε πρεσβείες και προξενεία της χώρας του στο Κουβέιτ, στο Ιράν, στη Γερμανία, στην Ιορδανία και στη Νέα Υόρκη. Είναι 60 ετών και έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Άγκυρα, όπου και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες.

Εκτός των ελληνοτουρκικών διερευνητικών στις οποίες μετείχε, προήδρευσε της τουρκικής Αντιπροσωπείας και στις διερευνητικές με τη Συρία το 2015. Πολύ πρόσφατα είχε επαναδιοριστεί μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Ηνωμένα Έθνη, όμως άγνωστο για ποιο λόγο, μέσα σε λίγες μέρες αποφασίστηκε να μετατεθεί στην πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, και στον ΟΗΕ να τον διαδεχθεί ο Αχμέτ Γιλντίζ.

Ο Γιλντίζ είναι 59 ετών και έχει σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις. Έχει υπηρετήσει ως επικεφαλής της τουρκικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης από το 2018 έως το 2023 και προηγουμένως ήταν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών της τουρκικής Βουλής, ενώ έχει υπηρετήσει και ως διπλωματικός σύμβουλος του Ερντογάν. Επισης θήτευσε σε πρεσβείες και προξενεία της χώρας του, όπως στο Σεράγεβο , στη Μοσούλη, στη Δαμασκό, στο Ριάντ και στην Τζέντα, αλλά και στο προξενείο του Χιούστον, της Στουτγάρδης και της Λιβύης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι