Πολάκης: Αν δεν μας θέλει ως κόμμα ο Τσίπρας να κατέβουμε μόνοι μας
05/06/2026
Έντονη δυσαρέσκεια και διαφωνία με την εισήγηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, εξέφρασε ο Παύλος Πολάκης κατά τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
Στην παρέμβασή του επεσήμανε ότι η τακτική της διαρκούς και χωρίς τέλους αναμονής για συνεργασία οδηγεί στη σταδιακή απαξίωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και νομοτελειακά στη διάλυση του. Άφησε αιχμές κατά της τακτικής Τσίπρα, αλλά και κατά της γραμμής Φάμελλου για αναμονή.
Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «στόχος μας ένα ενωτικό ψηφοδέλτιο των προοδευτικών δυνάμεων, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συμμετέχει ως κόμμα και όχι «δανείζοντας» στελέχη μετά από ατομικές συμφωνίες. Αν οι προσπάθειες μας για ενωτικό σχήμα δεν ευοδωθούν, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συμμετέχει στις εκλογές με τις προοδευτικές δυνάμεις και τα πρόσωπα που συνεκτιμούν την αναγκαιότητα και το επιθυμούν».
Παράλληλα, κάλεσε να ετοιμαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογική μάχη με επιτροπές ψηφοδελτίων, προγράμματος, εκλογικής οργανωτικής επιτροπής.
Στην τοποθέτησή του ο Παύλος Πολάκης υπερασπίστηκε το έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ το διάστημα 2015-19 με ιδιαίτερες αναφορές στα επιτεύγματα στην Υγεία το ίδιο διάστημα.
Έκανε μια αναδρομή από το 2012 μέχρι σήμερα, αναδεικνύοντας τα σημεία ευθύνης της ηγεσίας, όπως για παράδειγμα την απουσία ουσιαστικής αντιπολίτευσης το 2019-23 , αλλά και για το διάστημα 2024 μέχρι σήμερα που η ηγεσία Φάμελλου οδήγησε το κόμμα (διά της αδράνειας) στο δημοσκοπικό 1-1,5% .





