Πολεμικό Ναυτικό: Μνημόσυνο για πεσόντες υποβρυχίων και Α/Τ “ΨΑΡΑ”

Πολεμικό Ναυτικό: Μνημόσυνο για πεσόντες υποβρυχίων και Α/Τ “ΨΑΡΑ”

Μνημόσυνο στο μνημείο των υποβρυχίων στο πάρκο Φλοίσβου Παλαιού Φαλήρου, τελέσθηκε από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Υποβρυχίων, «υπέρ των μελών των πληρωμάτων των υποβρυχίων που απωλέσθηκαν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου».

Στην τελετή παρέστησαν εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού ο διοικητής Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού, αντιναύαρχος Αριστείδης Αλεξόπουλος, καθώς και επίτιμοι αρχηγοί Στόλου, διατελέσαντες διοικητές υποβρυχίων, ο διοικητής της διοίκησης Υποβρυχίων, οι κυβερνήτες του συνόλου των υποβρυχίων του Στόλου, καθώς και μέλη εν ενεργεία και εν αποστρατεία πληρωμάτων των υποβρυχίων.

Την ίδια ώρα στον όρμο Πάχης Μεγάρων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Μνήμης για τη βύθιση του αντιτορπιλικού ΨΑΡΑ το Πάσχα του 1941.

Στην τελετή, παρέστη ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΝ αντιναυάρχου Νικόλαου Τσούνη, ο αρχηγός Στόλου αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης κατέπλευσε στην Πάχη Μεγάρων η πυραυλάκατος ΤΡΟΥΠΑΚΗΣ- Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ).

Το αντιτορπιλικό ΨΑΡΑ βυθίσθηκε μαχόμενο την Κυριακή του Πάσχα, 20 Απριλίου του 1941, στην περιοχή του κόλπου των Μεγάρων, όπου ήταν αγκυροβολημένο με άλλα πλοία του Στόλου, από επίθεση γερμανικών βομβαρδιστικών, με συνολικές απώλειες 37 ανδρών του πληρώματος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι