Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι Χούτι πίσω από την επίθεση με drone εναντίον του Τελ Αβίβ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Οι Χούτι πίσω από την επίθεση με drone εναντίον του Τελ Αβίβ

Οι Χούτι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση εναντίον του Τελ Αβίβ με drone, με τις ισραηλινές αρχές να κάνουν λόγο για έναν νεκρό.

«Η αεροπορική δύναμη των drones των ενόπλων δυνάμεων της Υεμένης (…) διεξήγαγε ποιοτική στρατιωτική επιχείρηση εναντίον σημαντικό στόχου στην κατεχόμενη περιοχή της Τζάφα, γνωστή στο Ισραήλ με το όνομα Τελ Αβίβ», επεσήμανε ο Γιάχια Σαρίε στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι σε ανακοίνωσή του.

Ο ίδιος εξήγησε ότι οι Χούτι θα συνεχίσουν να στοχοθετούν το Ισραήλ σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ επεσήμανε ότι η περιοχή του Τελ Αβίβ θα είναι πρωταρχικός τους στόχος καθώς βρίσκεται «στο βεληνεκές των όπλων μας».

Οι Χούτι διεξάγουν εδώ και μήνες επιθέσεις εναντίον πλοίων στα ανοικτά της Υεμένης. Στο μεταξύ, σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, ο στρατός ανακοίνωσε ότι το drone αυτό δεν αναχαιτίστηκε λόγω ανθρώπινου λάθους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι