Πόλη-φάντασμα το Μαναβγκάτ Τουρκίας μετά τις πυρκαγιές (video)

Πόλη-φάντασμα το Μαναβγκάτ Τουρκίας μετά τις πυρκαγιές (video)

Η φονική πυρκαγιά στη νότια Τουρκία μαίνεται για έκτη συνεχόμενη μέρα με τον απολογισμό νεκρών να ανέρχεται αυτή τη στιγμή στους οκτώ. Εκτός από τις  χαμένες ζωές, οι υλικές ζημιές που καταγράφονται είναι ανυπολόγιστης αξίας. Βίντεο από drone που “σάρωσε” την περιοχή δείχνει ξεκάθαρα το μέγεθος της καταστροφής. Επλήγησαν κυρίως τουριστικοί προορισμοί όπως η Αττάλεια και τα Μούγλα.

Εκατοντάδες κάτοικοι των περιοχών πρόλαβαν να ξεφύγουν από τη θάλασσα χρησιμοποιώντας ταχύπλοα σκάφη. Τα άλλα θύματα του πύρινου κύματος είναι τα εκατοντάδες οικόσιτα ζώα που οι ιδιοκτήτες τους δεν πρόλαβαν να σώσουν. Η πυροσβεστική επιβεβαιώνει ότι ξέσπασαν πάνω από 100 εστίες φωτιάς την τελευταία εβδομάδα, εκ των οποίων ευτυχώς οι περισσότερες έχουν τεθεί υπό έλεγχο.

Οι αρμόδιες αρχές παρόλα αυτά δίνουν ακόμα μάχη στη Μαρμαρίδα, την Μίλας και το Μαναβγκάτ, με την Αστυνομία να εκκενώνει προληπτικά κατοικημένες περιοχές και ξενοδοχεία που φιλοξενούν τουρίστες. Ο Ταγίπ Ερντογάν έγινε στόχος  όταν αποκαλύφθηκε ότι η χώρα στερείται βασικών υποδομών για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων. Τελικά ο Ερντογάν δέχτηκε βοήθεια από την ΕΕ, αλλά πριν από αυτό είχαν αξιοποιηθεί πυροσβεστικά αεροσκάφη από Ρωσία, Ιράν, Αζερμπαϊτζάν και Ουκρανία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι