Politico: Λογισμικό παρακολούθησης σε κινητά μελών της υποεπιτροπής Άμυνας του Ευρωκοινοβουλίου

Politico: Λογισμικό παρακολούθησης σε κινητά μελών της υποεπιτροπής Άμυνας του Ευρωκοινοβουλίου

Αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Politico.

Ίχνη από λογισμικό παρακολούθησης εντοπίστηκαν σε δύο κινητά τηλέφωνα μελών της υποεπιτροπής ασφάλειας και άμυνας του Ευρωκοινοβουλίου (SEDE), σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το παράνομο λογισμικό εντοπίστηκε σε σχετικό έλεγχο ρουτίνας.

Στη συνέχεια ζητήθηκε από τα όλα τα μέλη της υποεπιτροπής να προσκομίσουν τα κινητά τηλέφωνά τους στην αρμόδια υπηρεσία του Ευρωκοινοβουλίου. Επισημαίνεται ότι λόγω των επικείμενων ευρωεκλογών οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή. Όπως επισημαίνει το ίδιο δημοσίευμα, σύμφωνα με το μέλος του ευρωκοινοβουλίου στο τηλέφωνο του οποίου εντοπίστηκε ίχνος παράνομου λογισμικού, δεν ήταν σαφές για ποιο λόγο στοχοποιήθηκε.

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Ευρωκοινοβουλίου Ντελφίν Κολάρντ δήλωσε ότι «ίχνη που βρέθηκαν σε δύο συσκευές» οδήγησαν το e-mail που καλούσε τα μέλη να ελέγξουν τα τηλέφωνά τους.

«Στο δεδομένο γεωπολιτικό πλαίσιο και δεδομένης της φύσης των φακέλων που ακολουθεί η υποεπιτροπή για την ασφάλεια και την άμυνα, δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στους μηχανισμούς των μελών αυτής της υποεπιτροπής και στο προσωπικό που υποστηρίζει το έργο της», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα τον περασμένο Δεκέμβριο εσωτερική έρευνα έδειξε ότι το επίπεδο της κυβερνοασφάλειας του Ευρωκοινοβουλίου «δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί στα πρότυπα του κλάδου» και «δεν είναι πλήρως εναρμονισμένη με το επίπεδο απειλής» από χάκερ.

Πηγή: avgi.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι