Πολιτική κόντρα στην Ιταλία… την ανηφόρα το spread

Πολιτική κόντρα στην Ιταλία… την ανηφόρα το spread

Την ανιούσα πήρε ξανά σήμερα το πρωί το ιταλικό spread εν αναμονή της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού, Τζουζέπε Κόντε, στην οποία αναμένεται να αξιώσει από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους (Λέγκα και Κίνημα 5 Αστέρων) να επιταχύνουν το κυβερνητικό έργο, ώστε να αποφευχθεί η ενεργοποίηση της διαδικασίας από πλευράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης για παραβίαση του συμφώνου σταθερότητας.

Καθώς παραμένει ακόμη εκκρεμής η απάντηση των Βρυξελλών στην επιστολή που απέστειλε η Ρώμη σχετικά με την πορεία του προϋπολογισμού, η τιμή του spread έφθασε σήμερα το πρωΐ τις 289 μονάδες και υπολογίζεται πως θα πιάσει και τις 291, ενώ η απόδοση του ιταλικού 10ετούς ομολόγου έφθασε το 2,68%.

Επίσης, μειώνεται και η διαφορά με τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Καθώς πρόσφατα ξεπέρασαν τα αντίστοιχα ελληνικά 5ετή ομόλογα, πλέον και οι αποδόσεις των 10ετών απέχουν λίγο από τα ελληνικά, καθώς τα χωρίζουν μόλις 20 μονάδες βάσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι