Πολιτική λύση για τον Λίβανο ζήτησε ο Μακρόν – Να σταματἠσουν τα φορτία όπλων για την Γάζα

Πολιτική λύση για τον Λίβανο ζήτησε ο Μακρόν – Να σταματἠσουν τα φορτία όπλων για την Γάζα
epa11641710 France's President Emmanuel Macron delivers the opening speech during the 19th Francophonie Summit at the International City of the French Language in Villers-Cotterets, France, 04 October 2024. The representatives of more than 100 states and governments take part in the 19th Francophonie Summit in Villers-Cotterets held on 04 and 05 October 2024. The Cite internationale de la langue francaise is dedicated to the French language and French-speaking cultures. EPA/LUDOVIC MARIN / POOL MAXPPP OUT

Την παύση αποστολής φορτίων με όπλα στην Λωρίδα της Γάζας ζήτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου εγχειρήματος πολιτικής λύσης για την αιματοχυσία στην Μέση Ανατολή.

Η Γαλλία δεν είναι μεγάλος προμηθευτής όπλων για το Ισραήλ, με τις πωλήσεις όπλων της προς το Ισραήλ να καταγράφονται στα 30 εκατομμύρια ευρώ το 2023, σύμφωνα με την ετήσια αναφορά για τις πωλήσεις όπλων του γαλλικού υπουργείου Άμυνας.

“Νομίζω ότι η προτεραιότητα σήμερα είναι να επιστρέψουμε σε μία πολιτική λύση κι αυτά τα όπλα που χρησιμοποιούνται στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας να σταματήσουν να πωλούνται. Η Γαλλία δεν εξάγει κάποια από αυτά”, δήλωσε ο Μακρόν στο ραδιόφωνο France Inter radio.

“Η προτεραιότητά μας τώρα είναι η αποφυγή της κλιμάκωσης. Ο λαός του Λιβάνου δεν πρέπει να θυσιαστεί. Ο Λίβανος δεν μπορεί να γίνει μία άλλη Γάζα”, πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx