Θρίλερ στα Σκόπια με “εξαφάνιση” αντιπολιτευόμενου βουλευτή!

Θρίλερ στα Σκόπια με "εξαφάνιση" αντιπολιτευόμενου βουλευτή!

Μαίνεται το πολιτικό θρίλερ στη Βουλή της Βόρειας Μακεδονίας, με το εθνικιστικό VMRO-DPMNE να φαίνεται να αποτυγχάνει να συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών, προκειμένου να υπερψηφιστεί η πρόταση μομφής εις βάρος του κυβερνητικού συνασπισμού με πρωθυπουργό τον Ζόραν Ζάεφ.

Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, η συνεδρίαση της Βουλής ξεκίνησε το πρωί και διεκόπη αφού το αντιπολιτευόμενο κόμμα VMRO-DPMNE ζήτησε διάλειμμα μίας ώρας. Μετέπειτα διεκόπη εκ νέου, έπειτα από σχετικό αίτημα του μικρού αντιπολιτευόμενου κόμματος, “Levica”.

Έκτοτε, δεν έχει ξεκινήσει η συνεδρίαση, καθώς στη Βουλή παρίστανται μόλις 60 βουλευτές, αποκλειστικά της αντιπολίτευσης. Με τον αριθμό αυτό, όμως, δεν μπορεί να υπάρξει απαρτία για τη συνεδρίαση του Σώματος, καθώς οι βουλευτές του κυβερνώντος συνασπισμού απέχουν. Το τοπίο αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει μέχρι τα μεσάνυχτα της Πέμπτης.

Θρίλερ με βουλευτή

Σημειώνεται πως, για να εγκριθεί η πρόταση μομφής πρέπει να ψηφιστεί από την πλειοψηφία, δηλαδή από τουλάχιστον 61 βουλευτές από τους 120 που αριθμεί το σύνολο της Βουλής. Από τις τάξεις της αντιπολίτευσης έλειπε ένας βουλευτής, του μικρού αλβανικού κόμματος “BESA”, Καστριότ Ρετζέπι, ο οποίος γνωστοποίησε ότι δεν θα συμμετάσχει στη σημερινή συνεδρίαση.

«Αποφάσισα να μην συμμετάσχω στην κοινοβουλευτική συνεδρίαση. Ως υπεύθυνος πολιτικός και βουλευτής δεν πήρα εύκολα αυτή την απόφαση, βάζοντας πάνω από το συμφέρον του λαού και της πολιτείας. Το κράτος σε αυτή τη σημαντική περίοδο δεν χρειάζεται πολιτική κρίση και βύθιση σε ταραγμένα νερά» δήλωσε ο ίδιος μέσω ανάρτησής του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η απουσία του πυροδότησε διάφορα σενάρια, με την αντιπολίτευση να καταγγέλλει μέχρι και “απαγωγή” του! Ο βουλευτής του VMRO, Αντόνιο Μιλόσοσκι, σε ανάρτησή του στο Facebook, υποστηρίζει ότι υπάρχουν ενδείξεις μέσα από ίχνη στο διαδίκτυο ότι «ο Ρετζέπι έχει μεταφερθεί στη Βουλγαρία»!

Παράλληλα, ο ηγέτης του “BESA”, Μπιλάλ Κασάμι, άφησε να εννοηθεί και αυτός υποπτεύεται απαγωγή του Ρετζέπι, δηλώνοντας ότι: «Οι πρόσφατες εξελίξεις με τον βουλευτή Καστριότ Ρετζέπι αποδεικνύουν ότι αυτή η κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι