Πολλά προβλήματα από τις βροχές στην Πιερία – Διακοπή κυκλοφορίας – Δεν χτύπησε το 112

Πολλά προβλήματα από τις βροχές στην Πιερία – Διακοπή κυκλοφορίας – Δεν χτύπησε το 112

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η χθεσινή κακοκαιρία σε περιοχές της Πιερίας και των Τρικάλων, με έντονες βροχοπτώσεις, χαλαζοπτώσεις και εγκλωβισμούς οδηγών, ενώ πνίγηκαν και 300 ζώα κτηνοτρόφου. Λόγω της βροχόπτωσης καταστράφηκαν δρόμοι και σημειώθηκαν υπερχειλίσεις ποταμών, οπότε ανακοινώθηκαν διακοπές κυκλοφορίας.

Συγκεκριμένα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο 8ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Κατερίνης-Μοσχοποτάμου, λόγω φθοράς στο οδόστρωμα και στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου-Φαναρίου στο Κιλκίς, λόγω υπερχείλισης παραποτάμου του Αξιού. Ακόμη, έχει διακοπεί η κυκλοφορία σε δύο ανώνυμες δημοτικές οδούς (ιρλανδικές διαβάσεις) στην Ημαθία, μεταξύ Βέροιας και Λαζαροχωρίου και μεταξύ Μακροχωρίου και Ταγαροχωρίου

Όπως είπε στο MEGA ο κτηνοτρόφος, όταν άρχισε η κακοκαιρία, πήγε στην κτηνοτροφική μονάδα του και όταν είδε την κεντρική πόρτα ορθάνοιχτη, κατάλαβε μεμιάς πως είχε γίνει μεγάλο κακό. «Τουλάχιστον 300 ζώα πνίγηκαν, ενώ όσα σώθηκαν έμειναν τόσο πολλές ώρες στο κρύο, που αρρώστησαν από πνευμονία», είπε.

Στον δήμο Δίου-Ολύμπου σημειώθηκε σφοδρή χαλαζόπτωση και έντονη βροχόπτωση, ενώ κινδύνεψαν και άνθρωποι. Ο δήμαρχος Βαγγέλης Γερολιόλιος είπε: «Δεν χτύπησε το 112. Παρότι βρισκόμασταν σε επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτή τη φορά το 112 δεν ήχησε. Ήταν από αυτές τις στιγμές που υπάρχει φόβος, η μανία της φύσης εκδηλώθηκε με ένταση. Πολύ μεγάλες οι καταστροφές στις υποδομές. Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα. Χθες το βράδυ με όλα τα διαθέσιμα μηχανήματα του δήμου σε συνεργασία με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την Περιφέρεια καταφέραμε να απεγκλωβίσουμε οκτώ άτομα που παγιδεύτηκαν στα ορμητικά νερά καιοι δρόμοι είχαν γίνει  χείμαρροι», σημείωσε.

Στα Τρίκαλα σημειώθηκαν ισχυρές καταιγίδες αλλά και χαλαζόπτωση. Σε χωριά του Δήμου Φαρκαδόνας σημειώθηκε έντονη κεραυνική δραστηριότητα και διακοπή ρεύματος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι