Πολλές κρατήσεις στα Airbnb απο Έλληνες – Αυξήθηκαν τα προσφερόμενα

Πολλές κρατήσεις στα Airbnb απο Έλληνες – Αυξήθηκαν τα προσφερόμενα

Ο διευθυντής Ιταλίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης της Airbnb, Τζιάκομο Τροβάτο, στην ομιλία του χθες στο forum των Δελφών ανέφερε ότι οι περισσότερες κρατήσεις μέχρι στιγμής στη χώρα μας για βραχυχρόνια μίσθωση, γίνονται από Έλληνες ενώ μέχρι και το 2019 οι Έλληνες αποτελούσαν μόλις το 20% των ενοικιαστών.

Προσέθεσε μάλιστα το παράδοξο να έχουν αυξηθεί σε σχέση με τα τέλη του 2019 τα προσφερόμενα διαμερίσματα -παράδοξο με την έννοια ότι η πανδημια δεν προοιώνιζε τουριστικό ρεύμα. Όπως είπε κατά τα τέλη του 2019 είχαμε συνολικά 119.000 καταλύματα εγγεγραμμένα στην πλατφόρμα, αλλά ο  αριθμός αυξήθηκε κατά 4.000, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι το κοινό θεωρεί ότι υπάρχει χώρος για τις βραχυχρόνιες τουριστικές μισθώσεις. Στην Ελλάδα η εταιρεία, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, προχώρησε σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ για τη φιλοξενία γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού αλλά και για καραντίνες.

Οι κρατήσεις πάντως στην Αθήνα είναι σχετικά λίγες, επειδή ακριβώς οι περισσότεροι μισθωτές φέτος ειναι Έλληνες και δεν έχουν λόγο να επισκεφθούν την Αθήνα. Οι περιοχές με τις περισσότερες κρατήσεις είναι η Χαλκιδική, και γενικότερα η Βόρεια Ελλάδα, ενώ στα νησιά ξεχωρίζουν η Κρήτη και η Κέρκυρα.

Ενώ πέρσι είχαμε κρατήσεις απο Ελληνες και στο εξωτερικό, φέτος έχουμε στροφή των Ελλήνων στην Ελλάδα, είπε.

«Πέρσι οι βασικές χώρες προέλευσης των ενοικιαστών στην Ελλάδα ήταν οι ΗΠΑ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία”, συμπλήρωσε.

Ο κ. Τροβάτο είπε ότι είναι νωρις για να προκρίνουμε το τουριστικό ρεύμα και δεν ξέρουμε αν θα έχουμε επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν προς το φθινόπωρο. Μ΄εχρι στιγμής υπάρχει ενδιαφέρον για βραχυχρόνια μίσθωση στην Ελλαδα το καλοκαιρι κυριως απο Γερμανούς.

Οι περισσότερες κρατήσεις επικεντρώνονται την περίοδο του Ιουνίου και του Ιουλίου– το 60% των κρατήσεων είναι για τον Ιούνιο, ένα 20% τον Ιούλιο και το υπόλοιπο 20% για μεταγενέστερη περίοδο. Ομως ειναι -όπως είπε- ακομη νωρίς για συμπεράσματα:

«Το κοινό εστιάζει στην τρέχουσα περίοδο, ωστόσο αν οι συνθήκες και τα δεδομένα στην Ελλάδα εξακολουθήσουν να είναι θετικά, θα δούμε περαιτέρω βελτίωση για τους μήνες του φθινοπώρου» είπε.

Οσον αφορά στην στρατηγική της δημοφιλούς πλατφόρμας αυτή την περίοδο προς την κατεύθυνση της προσέλκυσης περισσότερων επισκεπτών, κινείται σε τρείς άξονες διεθνώς και στην Ελλάδα:
1.Ευέλικτες πολιτικές ακύρωσης (οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους μέχρι και λίγες ημέρες πριν το ταξίδι τους), τις οποίες πάνω από το 50% των σπιτιών στην Ελλάδα έχουν υιοθετήσει,
2 Αριστη υγιεινή στους χώρους φιλοξενίας και
3.Καλές τιμές για τους φιλοξενούμενους και επαρκείς για τους οικοδεσπότες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι