Πολλές βροχές μετά την Πρωτοχρονιά

Πολλές βροχές μετά την Πρωτοχρονιά

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ Θεόδωρο Κολυδά, κατά πάσα πιθανότητα μετά την Πρωτοχρονιά χειμωνιάζει και έρχονται αρκετές βροχές

Αν και με επιφυλάξεις, όπως έμμεσα αναφέρει ο ίδιος ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θεόδωρος Κολυδάς, προβλέπει ότι μετά την αλλαγή του χρόνου, ένα χαμηλό βαρομετρικό από την Ιταλία θα φέρει φέρει μάλλον πολλές βροχές και θα μεταβάλει πλήρως το σκηνικό της καλοκαιρίας των εορτών.

«Παρότι ακόμη υπάρχουν διαφορές μεταξύ των κυριοτέρων αριθμητικών μοντέλων για την Πρωτοχρονιά, όλα τα στοιχεία δείχνουν οτι θα έχουμε διαφορετικό σκηνικό του καιρού απ’ ό,τι τα Χριστούγεννα. Χαμηλό από την Ιταλία θα φέρει πολλές βροχές» γράφει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook.

Μέχρι τότε η ΕΜΥ πάντως προβλέπει σχεδόν για όλη τη χώρα αίθριο καιρό με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ενώ την Πέμπτη προβλέπεται και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας. Για την Παρασκευή προβλέπει λίγες νεφώσεις στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια που γρήγορα θα πυκνώσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος καιρός αλλά βαθμιαία από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις.

Για το Σάββατο 30 Δεκεμβρίου η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές από το μεσημέρι. Από το απόγευμα στα νότια πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

/

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι