Πολλοί Έλληνες έχουν αποκλειστεί από τον χιονιά στο Μόναχο

Πολλοί Έλληνες έχουν αποκλειστεί από τον χιονιά στο Μόναχο
epa11007147 A view of a snow-covered train parked at Munich central station in Munich, Germany, 02 December 2023. Due to heavy snowfall, flight operations at Munich Airport have been temporarily suspended until 03 December at 6 a.m., the airport announced. Several railway lines around Bavaria's state capital Munich had to be closed overnight, Deutsche Bahn (DB) said. Snowfall is expected to continue throughout the day in south and southeast Germany with as much as 20 to 40 cm of snow covering some areas of Bavaria, followed by frost and partly slippery conditions, the German Meteorological Service (DWD) warned. EPA/ANNA SZILAGYI

Και Έλληνες επιβάτες αποκλείσθηκαν στην Γερμανία που αντιμετωπίζει ισχυρές χιονοπτώσεις

Εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες επικρατούν στο Μόναχο, όπου έχουν αποκλειστεί και πολλοί Έλληνες μετανάστες ή ταξιδιώτες που βρέθηκαν εκεί για δουλειές και ήθελαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα ή να μεταβούν σε άλλη περιοχή της Γερμανίας. Σήμερα, μετά από μια σχεδόν τριήμερη ταλαιπωρία, οι πτήσεις ξαναρχίζουν.

Οι περισσότερες πτήσεις ακυρώθηκαν στην ουσία αιφνιδιαστικά, και συνέχιζαν να ακυρώνονται ώρα με την ώρα, ανάλογα με τις συνθήκες. Δηλαδή εκδόθηκαν μεν νέα εισιτήρια για όσους δεν μπόρεσαν να ταξιδέψουν την Παρασκευή, αλλά λόγω της συνεχιζόμενης κακοκαιρίας ακυρώθηκαν κι αυτά. Εν συνεχεία επανεκδόθηκαν εισιτήρια για την επομένη, εν προκειμένω για σήμερα Κυριακή, αλλά αποφάσισαν τελικά πως ούτε αυτές οι πτήσεις ίσως να μην μπορούσαν να πραγματοποιηθούν. Σήμερα ανακοίνωσαν ότι οι πτήσεις θα ξανάρχιζαν, αλλά έχουν συσσωρευθεί χιλιάδες εκκρεμείς θέσεις από την Παρασκευή μέχρι σήμερα.

Πολλοί προσπαθούν να φύγουν με άλλα μέσα, όμως ούτε αυτό είναι απλό, αφ΄ενός λόγω των αποσκευών που βρίσκονται ακόμη στο αεροδρόμιο, αφ΄ετέρου λόγω της τεράστιας ουράς για λεωφορεία και ταξί. Πολλοί έκαναν ποδαρόδρομο χθες για να βρουν ξενοδοχείο “να βγάλουν τη νύχτα”

Πάνω από 760 πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο του Μονάχου το Σάββατο λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, η οποία είναι έντονη σε πολλές περιοχές της Γερμανίας, αλλά και της Αυστρίας και της Ελβετίας. Και άλλα αεροδρόμια στην περιοχή, όπως στη Ζυρίχη, ανακοίνωσαν καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων που σχετίζονται με τις καιρικές συνθήκες, ενώ ελπίζουν σήμερα κάποια να πραγματοποιηθούν σε ορισμένα αεροδρόμια.

Εν τω μεταξύ, διακόπηκαν λόγω του χιονιά ακόμα και δρομολόγια λεωφορείων και τραμ, αλλά και σιδηροδρομικά. Ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός του Μονάχου έκλεισε για τις αφίξεις, ενώ τα υπεραστικά δρομολόγια ανεστάλησαν εντελώς. Οι Γερμανικοί σιδηρόδρομοι προειδοποίησαν ότι η σιδηροδρομική κυκλοφορία «θα επηρεαστεί σοβαρά» μέχρι τη Δευτέρα. Εκατοντάδες επιβάτες έμειναν “μετέωροι” και στον αποκλεισμένο κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Μονάχου.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι