Πολωνία: Πράκτορας των Ρώσων σχεδίαζε να σκοτώσει τον Ζελένσκι

Αιφνιδιαστική επίσκεψη Ζελένσκι στη Λιθουανία

Ένας Πολωνός φέρεται να συγκέντρωνε πληροφορίες για αεροδρόμιο από το οποίο περνά συχνά ο Ζελένσκι και οι αρχές εικάζουν ότι οι Ρώσοι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο.

Σύμφωνα με τι σχετικές ανακοινώσεις των Πολωνών, ο συλληφθείς Πάβελ Κ. «είχε ως αποστολή να συλλέξει και να παραδώσει πληροφορίες σε ρωσικές υπηρεσίες, κυρίως για να σχεδιάσουν μια πιθανή απόπειρα δολοφονίας ενός ηγέτη ξένου κράτους, του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι».

Ο Πάβελ Κ. δήλωνε «έτοιμος να αναλάβει δράση για λογαριασμό της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και είχε επαφές με πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που εμπλέκονται ευθέως στον πόλεμο στην Ουκρανία», προστίθεται στο ίδιο κείμενο.

Η Βαρσοβία φέρεται να ενημερώθηκε για τη δράση του Πάβελ Κ. από το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας. Σύμφωνα με τον Ουκρανό γενικό εισαγγελέα ο Πολωνός είχε αναλάβει να συγκεντρώσει πληροφορίες για λογαριασμό των Ρώσων σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ρεζόφ-Γιασιόνκα, στη νοτιοανατολική Πολωνία, απ’ όπου περνά συχνά ο Ζελένσκι όταν ταξιδεύει στο εξωτερικό, αλλά και πολιτικοί από άλλες χώρες που μεταβαίνουν στην Ουκρανία, καθώς και το κομβόι με βοήθεια για την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι