Πολωνοί: Ρωσικός πύραυλος μάλλον ξεστράτισε στην Πολωνία και επέστρεψε στην Ουκρανία

Πολωνοί: Ρωσικός πύραυλος μάλλον ξεστράτισε στην Πολωνία και επέστρεψε στην Ουκρανία

Περίπου 40 χιλιόμετρα εντός του εναερίου χώρου της Πολωνίας διένυσε ρωσικός πύραυλος προτού “αποχωρήσει”

Όλα δείχνουν ότι το αντικείμενο που εισήλθε σήμερα στον εναέριο χώρο της Πολωνίας ήταν πιθανότατα ρωσικός πύραυλος, ο οποίος στη συνέχεια επέστρεψε στην Ουκρανία, δήλωσε Πολωνός στρατηγός.

Το αγνώστου ταυτότητας αντικείμενο εντοπίσθηκε σήμερα το πρωί, εν μέσω μιας σφοδρής ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ο στρατηγός Μασιέι Κλιστς, επιχειρησιακός διοικητής των ενόπλων δυνάμεων της Πολωνίας, δήλωσε ότι το αντικείμενο πιθανότατα εγκατέλειψε τον πολωνικό εναέριο χώρο αφού παρέμεινε λιγότερο από τρία λεπτά πάνω από το έδαφος της χώρας και «γύρισε πίσω στην Ουκρανία».

«Η πτητική του πορεία στο εσωτερικό, πάνω από την επικράτεια μας, παρακολουθείτο» δήλωσε ο Κλιστς στους δημοσιογράφους. «Προς το παρόν θεωρώ ότι το πιθανότερο σενάριο είναι ο πύραυλος να εγκατέλειψε τον εναέριο χώρο της Πολωνίας»

Σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Ουκρανίας, η Ρωσία επιτέθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας με 158 drones και πυραύλους, στοχεύοντας κρίσιμης σημασίας υποδομές και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι πύραυλοι έχουν “ξεφύγει” και στο παρελθόν. Το Νοέμβριο του 2022 ένας ανεξέλεγκτος ουκρανικός πύραυλος είχε πλήξει το χωριό Πρζεβόντοου στη νότια Πολωνία σε ένα συμβάν που ενίσχυσε τους φόβους ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία επεκτείνεται εκτός συνόρων, ενώ ήταν τεχνικό λάθος. Τον Απρίλιο, ένα στρατιωτικό αντικείμενο εντοπίσθηκε σε δάσος στη νοτιοανατολική Πολωνία και αργότερα ανακοινώθηκε ότι επρόκειτο για ρωσικό πύραυλο.

Όσον αφορά το τρέχον περιστατικό, Πολωνοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας και μονάδων εθελοντών του στρατού, ερεύνησαν την περιοχή αλλά δεν βρήκαν πύραυλο να έχει πέσει στο έδαφος ούτε υπήρξαν πουθενά αναφορές για τραυματίες.

Ο στρατηγός Κλιστς είπε ότι ο πύραυλος πέταξε εντός της Πολωνίας διανύοντας μια απόσταση 40 χιλιομέτρων και ότι δεν ελήφθη καμία δράση εναντίον του. Ο πρωθυπουργός Ντόναλτν Τουσκ συναντήθηκε πάντως με την στρατιωτική ηγεσία και την ηγεσία των μυστικών υπηρεσιών στις 14.00 ώρα Ελλάδας για να συζητήσουν το συμβάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι