Πολωνός στρατιώτης σκοτώθηκε στα σύνορα – Τον μαχαίρωσε μετανάστης

Όπως έστρωσε κοιμάται τώρα η Πολωνία! Κόμπρα

Πολωνός στρατιώτης που τον είχε μαχαιρώσει προ ημερών μετανάστης, υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του. Το βίαιο επεισόδιο είχε συμβεί στα σύνορα με τη Λευκορωσία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας.

Η Βαρσοβία ζητεί από τη Λευκορωσία να της παραδώσει τον δράστη. Δεν γνωρίζουμε αν ο δράστης έχει συλληφθεί και αν παραμένει στη Λευκορωσία ή αν πέρασε εν τω μεταξύ από άλλο σημείο στη Δύση.

Τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών έχουν μετατραπεί σε πεδίο αντιπαράθεσης ήδη από το 2021 αφού άρχισαν να συγκεντρώνονται εκεί μετανάστες. Εκείνη τη χρονιά η Λευκορωσία άνοιξε ταξιδιωτικά γραφεία στη Μέση Ανατολή προσφέροντας στην ουσία μια νέα, ανεπίσημη διαδρομή για την Ευρώπη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση καταδίκασε την ενέργεια εκείνη, θεωρώντας την προσπάθεια του Λουκασένκο να προκαλέσει μεταναστευτική κρίση.

Νεκρός είναι ένας στρατιώτης της 1ης Ταξιαρχίας Τεθωρακισμένων, ο Ματέους (μόνο το μικρό όνομά του ανακοινώθηκε) που μαχαιρώθηκε στα τέλη Μαΐου από έναν εκ των μεταναστών οι οποίοι θέλησαν να περάσουν τον φράχτη στα σύνορα.

Τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκε αύξηση του αριθμού των μεταναστών που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα και οι συνοριοφύλακες ανέφεραν μια σειρά βίαιων περιστατικών.

«Ζητάμε από τις αρχές (της Λευκορωσίας) να εντοπίσουν τον δολοφόνο και να τον παραδώσουν στις πολωνικές αρχές», είπε ο υπουργός Εξωτερικών Ράντοσλαβ Σικόρσκι. Αργότερα σήμερα θα επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας στον επιτετραμμένο της Λευκορωσίας, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι