«Πολύ σοβαρή δουλειά το πρώτο πόρισμα για τη Novartis», λέει η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

«Πολύ σοβαρή δουλειά το πρώτο πόρισμα για τη Novartis», λέει η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης

Για την παράδοση του πρώτου πορίσματος για τη Novartis στον εισαγγελέα, η οποία έγινε την περασμένη Δευτέρα, μίλησε στην ΕΡΤ1 η γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου.

Σύμφωνα με όσα είπε «την Δευτέρα οι επιθεωρητές, με παρουσία και του επόπτη αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Μπρακουμάτσου παρουσίασαν το πόρισμα στους εισαγγελείς. Αυτό ήταν το πρώτο πόρισμα, ένα τμηματικό πόρισμα που απαρτίζεται από 3.000 σελίδες περίπου».

Η κ. Παπασπύρου αφού χαρακτήρισε το συγκεκριμένο πόρισμα «πολύ σοβαρή δουλειά» δήλωσε, ότι η ίδια δεν γνωρίζει το περιεχόμενο, καθώς δεν υπογράφει το πόρισμα μόνο το διαβιβάζει.

Απάντώντας σε ερώτηση για το ποια και πόση είναι η ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο, η κ. Παπασπύρου τόνισε ότι αυτά θα βγουν στο τέλος, όταν παρουσιαστούν όλα τα πορίσματα. Επίσης τόνισε ότι η έρευνα που κάνει η επιθεώρηση Δημόσιας Διοίκησης αφορά δημοσίους υπαλλήλους και διευκρίνισε ότι δεν γνωρίζει η ίδια, αν προκύπτουν ή όχι ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα. «Αυτά», όπως είπε, «τα γνωρίζουν οι εισαγγελείς οι οποίοι και ξέρουν ακριβώς τι έχει γίνει γιατί συνεργάζονταν με τους επιθεωρητές».

Τέλος για το ΚΕΕΛΠΝΟ η κ. Παπασπύρου σημείωσε ότι και εκεί είναι πολλά τα πορίσματα και σημείωσε ότι σε λίγο καιρό θα βγει και το δεύτερο πόρισμα.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι