Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ

Πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στην Καμπούλ

Συνεχίζεται η φρίκη στο Αφγανιστάν, καθώς σημειώθηκε νέα πολύνεκρη έκρηξη βόμβας κοντά σε τζαμί στην πόλη της Καμπούλ. Η βόμβα εξερράγη κοντά στην είσοδο του τζαμιού Eid Gah την ώρα που τελούνταν το μνημόσυνο της μητέρας του εκπροσώπου των Ταλιμπάν. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί επίσημος αριθμός νεκρών από την τρομοκρατική επίθεση. Οι Ταλιμπάν δεν θέλησαν επίσης να κατονομάσουν άτομα ή οργάνωση που να πιστεύουν ότι είναι πίσω απ’ την επίθεση.

«Μια βόμβα στόχευσε την είσοδο ενός τζαμιού στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν την Κυριακή αφήνοντας έναν αριθμό αμάχων νεκρούς» ανέφερε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν σε επίσημη ενημέρωση. Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχει προσώρας επίσημη ανάληψη ευθύνης, η τρομοκρατική οργάνωση ISIS-K παραμένει ιδιαίτερα ενεργή στην περιοχή από την πτώση της αφγανικής κυβέρνησης και την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

Προβληματισμό προκαλεί, όμως, ότι έως τώρα οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους συνήθως δεν πραγματοποιούνταν στην Καμπούλ. Είχαν σημειωθεί παρόλα αυτά αρκετές δολοφονίες στην επαρχία Τζαλαλαμπάντ. Μέχρι στιγμής ένα νοσοκομείο που λειτουργεί στην Καμπούλ με χρηματοδότηση από την Ιταλία έχει υποδεχτεί τουλάχιστον τέσσερις τραυματίες από την έκρηξη. Η διοίκηση των Ταλιμπάν προχώρησε σε εκκένωση και αποκλεισμό της περιοχής γύρω από το τζαμί.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι