Πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Θεσσαλονίκη

Πορεία για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στη Θεσσαλονίκη

Σωματεία εργαζομένων, οργανώσεις και συλλογικότητες πραγματοποίησαν σήμερα συγκέντρωση και πορεία, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, στη Θεσσαλονίκη.

Κρατώντας πανό με συνθήματα, μεταξύ άλλων, αναφέρουν: «με τις γυναίκες στην πρώτη γραμμή, παλεύουμε για ενίσχυση του ΕΣΥ» και «διαδηλώνουμε και απεργούμε ενάντια στους πλούσιους (εκ)βιαστές και την κυβέρνησή τους», με αφορμή «τις καταγγελίες γυναικών για σεξιστικές επιθέσεις σε βάρος τους που ξεδιπλώνονται με καταιγιστικούς ρυθμούς».

Παράλληλα, όπως επισημαίνουν σε σχετικό τους κάλεσμα, «η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει τέλος στον σεξισμό και τη βία που γεννά είναι οι συλλογικοί μας αγώνες. Τα αιτήματα για μαζικές και μόνιμες προσλήψεις, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, γενναία χρηματοδότηση για την υγεία και την παιδεία είναι εκείνα που στηρίζουν με τον καλύτερο τρόπο όσες και όσους παλεύουν κατά του σεξισμού που γεννάει το σύστημα της εκμετάλλευσης».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι