Πως ανοίγει γυμναστήρια και ξενοδοχεία το Ισραήλ για όσους έχουν εμβολιασθεί

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Το Ισραήλ σκοπεύει να ανοίξει ξανά την εστίαση γύρω στις 9 Μαρτίου και να επανεκκινήσει τον τουρισμό με την Κύπρο ως μέρος της σταδιακής «επιστροφής στην κανονικότητα» χάρη στην εκστρατεία εμβολιασμού κατά του COVID-19, ανέφεραν σήμερα Ισραηλινοί πολιτικοί.

Με πάνω από το 41% των Ισραηλινών να έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση από το εμβόλιο της Pfizer, το Ισραήλ δήλωσε ότι θα ανοίξει μερικώς ξενοδοχεία και γυμναστήρια στις 23 Φεβρουαρίου σε όσους έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ή θεωρούνται ανοσοποιημένοι μετά την ανάρρωση από τον κορωνοϊό. Για να αποκτήσουν «ελευθέρας» οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να παρουσιάζουν ένα «πράσινο διαβατήριο», που εμφανίζεται σε μια εφαρμογή του Υπουργείου Υγείας που συνδέεται με τα ιατρικά αρχεία τους. Η λειτουργία της εφαρμογής αναμένεται αυτήν την εβδομάδα.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης εμβολιασμού στο Ισραήλ, Νάχμαν Ας, δήλωσε ότι η επανέναρξη των εστιατορίων, των καφέ και των ξενοδοχείων θα πραγματοποιηθεί γύρω στις 9 Μαρτίου. «Θέλουμε να ανοίξουμε σταδιακά, προσεκτικά, έτσι ώστε να μην έχουμε νέο ξέσπασμα ή άλλο πανδημικό κύμα και άλλο λοκντάουν», διευκρίνισε.

Ελλάδα, Κύπρος

Το Ισραήλ υπέγραψε συμφωνία με την Ελλάδα για την ελάφρυνση των ταξιδιωτικών περιορισμών στους Ισραηλινούς ταξιδιώτες που φέρουν το «πράσινο διαβατήριο».  Κατά την φιλοξενία του Κυπρίου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη σήμερα, ο Ισραηλινός ομόλογός του, Ρεουβέν Ριβλίν, δήλωσε ότι μεταξύ των δύο κρατών επικρατούν «παρόμοιες αντιλήψεις» για την επανέναρξη των πτήσεων προς την Κύπρο, της οποίας το 10% του τουρισμού της προέρχεται από το Ισραήλ. Δεν έχουν δοθεί ημερομηνίες για την εφαρμογή των συμφωνιών με την Ελλάδα και την Κύπρο.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι