Πώς έχασε τη ζωή του νήπιο 18 μηνών

Ζάκυνθος

Ανείπωτη τραγωδία συνταράσσει τους κατοίκους στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης, καθώς ένα αγοράκι 18 μηνών, διέλαθε όπως φαίνεται της προσοχής της ηλικιωμένης γιαγιάς και του παππού του, και έπεσε στο βόθρο της μονοκατοικίας.

Σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα voria.gr το μικρό πήγε στο πίσω μέρος της μονοκατοικίας παίζοντας, αλλά ο παππούς δεν μπόρεσε να το ακολουθήσει, λόγω προβλημάτων της υγείας του. Όταν σύντομα το αντιλήφθηκαν, παππούς και γιαγιά άρχισαν να το αναζητούν, αλλά δεν το έβρισκαν πουθενά.  Η μητέρα, 42 ετών, είχε εμπιστευθεί για λίγο το νήπιο στους γονείς της, επειδή είχε προσωπική υποχρέωση, ειδοποιήθηκε από αυτούς ότι δεν έβρισκαν πουθενά το παιδί και ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία για εξαφάνιση.

Σύμφωνα με άλλες ιστοσελίδες, η μητέρα επέστρεψε να πάρει το παιδί της χωρίς να ξέρει ότι είχε χαθεί και όταν δεν το βρήκε πουθενά, τότε ειδοποίησε την αστυνομία. Αμέσως βγήκε alert για το μικρό, αλλά εν τω μεταξύ οι αστυνομικοί πρόσεξαν τον ακάλυπτο βόθρο της οικίας στην πίσω αυλή και σκέφτηκαν το χειρότερο σενάριο, το οποίο και βγήκε αληθινό.  Κλήθηκε βυτίο λυμάτων που απάντλησε τον βόθρο και δυστυχώς το αγοράκι βρέθηκε νεκρό.

Νέα Μάλγαρα

Τα Νέα Μάλγαρα είναι μια κοινότητα περίπου 2.500 κατοίκων 25 χλμ. δυτικά της συμπρωτεύουσας, μεταξύ των ποταμών Αξιού και Λουδία.Οι κάτοικοι, που ασχολούνται κυρίως με την καλλιέργεια ρυζιού και με μύδια, είναι παιδιά προσφύγων. Κατάγονται από Έλληνες που εγκαταστάθηκαν εκεί προερχόμενοι από τα Μάλγαρα της Ανατολικής Θράκης, 60 χλμ. ανατολικά του Έβρου.

Το 1913 οι Οθωμανοί άρχισαν εκκαθαρίσεις εκτελώντας Έλληνες και Αρμενίους στα Μάλγαρα (των 30.000 κατοίκων τότε). Πολλοί Έλληνες είχαν καταφύγει στη Μακεδονία. Στη συνέχεια, για δύο χρόνια παρέμεινε στη περιοχή ο ελληνικός στρατός (1920-1922) αλλά μετά την ήττα των Ελλήνων, ξαναπέρασε η περιοχή σε τουρκικά χέρια. Οι εναπομείναντες Έλληνες απελάθηκαν το 1923 με την ανταλλαγή των πληθυσμών.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι