Πώς μετακινούνται οι εκλογείς μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου

Πώς μετακινούνται οι εκλογείς μετά την έκρηξη του βυτιοφόρου στην Αθηνών-Κορίνθου

Έχει κάπως ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, με κατεύθυνση την Πελοπόννησο, σήμερα Κυριακή, ημέρα ευρωεκλογών, μετά το ατύχημα που σημειώθηκε με το βυτιοφόρο. Ο οδηγός το απέδωσε σε σκάσιμο του λάστιχου και διενεργείται προανάκριση.

Με την έκρηξη λόγω του υψηλού θερμικού φορτίου υπέστη μεγάλες ζημίες η υπερκείμενη γέφυρα και έχει κοπεί ουσιαστικά η κυκλοφορία για τουλάχιστον τρία κοντινά χωριά, που τώρα οι κάτοικοί τους για διαδρομή πέντε λεπτών πρέπει να διανύουν 30 χιλιόμετρα. Όμως, όσον αφορά τους ταξιδιώτες και τους εκλογείς, με απόφαση της Τροχαίας, η κυκλοφορία των οχημάτων επί της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, διεξάγεται μέσω αντιδρόμησης στο ρεύμα προς Αθήνα.

Επίσης, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ετεροδημότες που πηγαίνουν στην περιφέρεια για τις ευρωεκλογές αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες που ταξιδεύουν, δόθηκε στην κυκλοφορία μια λωρίδα από το αντίθετο ρεύμα, για τους οδηγούς που θα κινηθούν στο ρεύμα προς Κόρινθο. Συγκεκριμένα, το τμήμα στο οποίο γίνεται η αντιδρόμηση ξεκινάει λίγο πριν τον κόμβο Λουτρακίου και τα οχήματα ξαναεισέρχονται στο κανονικό ρεύμα κυκλοφορίας περίπου στο ύψος του Λουτρακίου.

Εμπόδια στους κατοίκους

Σε απόγνωση είναι οι μόνιμοι κάτοικοι των περιοχών του Δήμου Λουτρακίου Περαχώρας και ειδικά των περιοχών Ισθμίων, Καλαμακίου, Κυράς Βρύσης, Κεχριών, αλλά και της Κορίνθου μετά τα νέα δεδομένα. Έχει αλλάξει η καθημερινότητα τους, οι επιχειρήσεις τους νέκρωσαν ενώ για να καλύψουν μικρές αποστάσεις από τα σπίτια στις εργασίες τους ή σε άλλες υποχρεώσεις τους που βρίσκονται από την άλλη πλευρά και τους χωρίζει ο Ισθμός χρειάζεται να διανύσουν μέχρι και 30 χιλιόμετρα.

Επίσης, τα παιδιά του αποκλείστηκαν στην ουσία από σχολεία, τα φροντιστήρια και τις δραστηριότητες τους, διότι με το ατύχημα βγήκε εκτός λειτουργία η γέφυρα, ενώ ήδη από τις αρχές Απριλίου είχε βγει εκτός λειτουργίας και το δεύτερο ρεύμα κυκλοφορίας της βυθιζόμενης γέφυρας των Ισθμίων. Ειδικότερα, προ διετίας είχε γίνει ατύχημα με πλοίο που είχε χτυπήσει τη γέφυρα και από τότε βγήκε εκτός λειτουργίας το ένα ρεύμα λειτουργίας. Τον Απρίλιο του 2024 η βυθιζόμενη γέφυρα αποσυναρμολογήθηκε και μεταφέρθηκε για επισκευή. Ενώ η ανάδοχος εταιρεία δεσμεύθηκε ότι η βυθιζόμενη γέφυρα θα λειτουργούσε αρχές Ιουνίου, παρά τις ενέργειες που έχει κάνει ο Δήμος Λουτρακίου, δεν έχει υπάρξει αποτέλεσμα.

Οι κάτοικοι των περιοχών που επηρεάζονται ναι μεν ικανοποιήθηκαν με τη δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα πως η νέα γέφυρα στην Εθνική Οδό θα είναι έτοιμη μέσα σε πέντε μέρες, εντούτοις αμφιβάλλουν ότι η γέφυρα θα λειτουργήσει σε αυτό το διάστημα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι