Πως προετοιμάζεται συνάντηση Μπαϊντεν -Ερντογάν στο ΝΑΤΟ

Πως προετοιμάζεται συνάντηση Μπαϊντεν -Ερντογάν στο ΝΑΤΟ
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Ανοίγει παράθυρο για συνάντηση Μπαϊντεν- Ερντογάν στη Μαδρίτη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τζέικ Σάλιβαν είναι πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και του Τούρκου ομόλογού στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη αυτή την εβδομάδα.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι κατά την πιθανή αυτή συνάντηση ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συζητήσει τις ανησυχίες της Τουρκίας για τις αιτήσεις της Σουηδίας και της Φινλανδίας να ενταχθούν στη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Επιπροσθέτως, ο Σάλιβαν υπογράμμισε ότι δεν είναι σίγουρο ότι όλα τα υπό εξέταση ζητήματα θα επιλυθούν στην επερχόμενη σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας. Παρ’όλα αυτά, στόχος είναι να «προσπαθήσουμε να επιλύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά, ώστε η Μαδρίτη να δώσει ώθηση στις υποψηφιότητές τους, ακόμη και αν εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένες ανησυχίες από την πλευρά της Τουρκίας».

Τέλος, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ δήλωσε σε δημοσιογράφους, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη νότια Γερμανία, ότι ο Μπάιντεν παρακολουθεί «πολύ στενά» την έντονη διπλωματική κινητικότητα γύρω από το θέμα.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι