Πώς τραυματίστηκαν μαθητές όταν ξαφνικά “πήρε μπρος” κυλιόμενη σκάλα πλοίου

Πώς τραυματίστηκαν μαθητές όταν ξαφνικά “πήρε μπρος” κυλιόμενη σκάλα πλοίου

Σκηνές πανικού επικράτησαν σε επιβατηγό πλοίο που μετέφερε μαθητές για εκδρομή από τη Σαντορίνη στην Ίο. Ενώ τα παιδιά περίμεναν να “δέσει” το καράβι και να αποβιβαστούν, ξαφνικά η κυλιόμενη σκάλα στην οποία στέκονταν πολλά παιδιά, τέθηκε σε λειτουργία.

Πέντε παιδιά χτύπησαν ελαφρά και ένα τραυματίστηκε κάπως περισσότερο και χρειάσθηκε να πάει στο Κέντρο Υγείας, αλλά ευτυχώς δεν έπαθε κανένας κάτι σοβαρό. Οι μαθητές πάντως, όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο που παρουσίασε ο Alpha στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων έπεσαν ο ένας πάνω στον άλλο και επικράτησε πανικός.

Καθηγητές είπαν ότι προσπάθησαν να βγάλουν άκρη για το ποιος έφταιγε αλλά δεν τα κατάφεραν. Πάντως όπως είπαν δεν ήταν παρών εκεί κανένας ναυτικός ή μέλος του πληρώματος. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία δηλώνει άγνοια για το περιστατικό και υποστηρίζει ότι δεν αντελήφθη τίποτα το πλήρωμα. Εντούτοις γίνεται προανάκριση από το Λιμεναρχείο, το οποίο εξέδωσε και την εξής ανακοίνωση.

«Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ίου, από εκπαιδευτικούς Γυμνασίου σχολείου της Θήρας που πραγματοποιούσε ημερήσια εκδρομή από την Θήρα στην Ίο, για περιστατικό ελαφρών τραυματισμών έξι μαθητών επιβαινόντων εντός του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ» Ν.Π. 10638. Το πλοίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θήρα.

»Συγκεκριμένα, οι τραυματισμοί των έξι μαθητών προκλήθηκαν από πτώση στις κυλιόμενες σκάλες κατά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ίου, ενώ μία 14χρονη εξ’ αυτών μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ίου για την παροχή των πρώτων βοηθειών, απ’ όπου και εξήλθε αυθημερόν. Οι μαθητές, μετά το πέρας της εκδρομής τους στην Ίο, επιβιβάστηκαν σε έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Θήρα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ίου».






Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι