Πόσο επηρεάστηκε η Κομισιόν από την απόσυρση του Ορούτς Ρέις;

Πόσο επηρεάστηκε η Κομισιόν από την απόσυρση του Ορούτς Ρέις;

Αυτό που χρειάζεται η ΕΕ είναι να δει ότι σταματούν οι μονομερείς ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων ερωτηθείς για την αποχώρηση του Oruc Reis κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα, ο Πήτερ Στάνο είπε τα εξής:

«Δεν αλλάζει τίποτα από το βασικό μήνυμα το οποίο τέθηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών όταν συναντήθηκαν στο Βερολίνο. Η ΕΕ πρέπει να διαπιστώσει το τέλος των μονομερών ενεργειών στην Ανατολική Μεσόγειο, οι οποίες εκλαμβάνονται ως προκλήσεις από κάποια από τα κράτη-μέλη μας, οι οποίες εκλαμβάνονται ως πρόβλημα στις σχέσεις μας. Θα γίνει συζήτηση για την Τουρκία μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών στο Συμβούλιο την επόμενη Δευτέρα και εν συνεχεία οι αρχηγοί των κρατών-μελών θα συζητήσουν το θέμα της Τουρκίας στη Σύνοδο Κορυφής. Και αυτή θα είναι μία ευκαιρία για τα κράτη-μέλη να συζητήσουν πλήρως όλες τις πτυχές της σχέσης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας και να δούμε πώς θέλουμε να προχωρήσει αυτή υπό το πρίσμα των πρόσφατων και των μελλοντικών εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι