Πόσοι μισθοί χρειάζονται για ένα iPhone

Πόσοι μισθοί χρειάζονται για ένα iPhone

To νέο iPhone 13 mini που θα κυκλοφορήσει σύντομα στην Ελλάδα, αναμένεται να πωλείται γύρω στα 650 ευρώ, με το iPhone12 τιμάται γύρω στα 800 ευρώ. Όμως κάποιοι είχαν την ιδέα να συγκρίνουν κόστος ζωής με βάση την τιμή πώλησης και διαπίστωσαν ότι στην Ελλάδα χρειάζεται 25 μεροκάματα για να το πάρει ένας νεαρός, ενώ στην Ιταλία 18, στην Ισπανία 16, στη Γαλλία 10, στη Γερμανία 9, στη Δανία 7 και στις ΗΠΑ μόνον 5. Στην Ελβετία το αγοράζει κάποιος με τέσσερα ημερομίσθια.

Στην Τουρκία ο νέος χρειάζεται 92 μεροκάματα και στη Ρωσία 42. Μόνο στην Ουγγαρία, Σλοβακία, Λετονία και Λιθουανία είναι πιο δυσπρόσιτο από ό,τι στην Ελλάδα όσον αφορά σε ευρωπαϊκές χώρες. Στα ίδια επίπεδα με την Ελλάδα είναι η Πορτογαλία, η Κίνα και η Τσεχία. Στις ΗΠΑ πωλείται 800 δολάρια και η εκδοχή του mini, 700 δολάρια (600 ευρώ).

Το index για το iPhone του 2021 υπολογίσθηκε με βάση την τιμή του iPhone 13 Pro (128 GB), που ανακοινώθηκε από την Apple ή τις συμβεβλημένες ιστοσελίδες διαδικτυακής πώλησης. Ο μέσος μισθός για τις χώρες προέρχεται από τις στατιστικές υπηρεσίες των υπουργείων Εργασίας κάθε χώρας ή τις εθνικές στατιστικές υπηρεσίες των κρατών. Ο μηνιαίος μισθός διαιρέθηκε με τις 21 ημέρες που είναι στις περισσότερες χώρες ο μέσος αριθμός εργάσιμων ημερών το μήνα.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι