Πότε αναμένονται οι αποφάσεις για άνοιγμα λιανεμπορίου και εκπαίδευσης

Πότε αναμένονται οι αποφάσεις για άνοιγμα λιανεμπορίου και εκπαίδευσης

“Λευκό καπνό” αναμένεται να βγάλει η κρίσιμη συνεδρίαση των επιδημιολόγων της Τετάρτης για το άνοιγμα αρχικά του λιανεμπορίου, της εκπαίδευσης και των διαδημοτικών μετακινήσεων. Σημαντικό ρόλο, στην απόφαση αναμένεται να διαδραματίσει η πορεία των εισαγωγών και τα εξιτήρια στα νοσοκομεία.

Στόχος της κυβέρνησης είναι την επόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου να ανοίξουν καταρχήν τα σχολεία, σε όλες τις περιοχές, ακόμη και σε αυτές που είναι σε βαθύ κόκκινο. Η υποχρέωση σταθερού εβδομαδιαίου self test μαθητών και καθηγητών αποτελεί βασική προϋπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο, το αργότερο ως το Σάββατο 3 Απριλίου, να επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και με αυτοκίνητο.

Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να επιστρέψουμε στα σχολεία μας. Προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να ανοίξουν τα σχολεία. Είχαμε μια συζήτηση την περασμένη Παρασκευή με την επιτροπή και παρουσιάσαμε το σχέδιό μας για άνοιγμα, σε πρώτη φάση, των γυμνασίων και των λυκείων».

Επίσης, υποστήριξε ότι «το ζήτημα της επαναλειτουργίας των σχολείων θα συζητηθεί εκ νέου στην επιτροπή των ειδικών την τρέχουσα εβδομάδα. Ιδανικά από την επόμενη εβδομάδα εφόσον δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί, θα ανοίξουν κατά προτεραιότητα γυμνάσια και λύκεια». Βασικός παράγοντας για να ανοίξουν τα σχολεία αναμένεται να είναι τα self test, τα οποία, όπως ήδη ανακοινώθηκε, θα είναι υποχρεωτικά για μια σειρά επαγγελμάτων και δραστηριοτήτων.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ ‘Ακης Σκέρτσος από την πλευρά του δήλωσε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ότι μέσα στην εβδομάδα θα συζητηθούν οι ημερομηνίες, πάντως «τοποθετούμε για τις αρχές Απριλίου την επανέναρξη συγκεκριμένων δραστηριοτήτων με προτεραιότητα στο λιανεμπόριο και την εκπαίδευση, κι από εκεί και πέρα, μέσα Απριλίου και στην εστίαση σε εξωτερικούς χώρους».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι