Που αποδίδει ευθύνες το πόρισμα για την πυρκαγιά στην Ύδρα

Που αποδίδει ευθύνες το πόρισμα για την πυρκαγιά στην Ύδρα

Τί δείχνει το πόρισμα για την πυρκαγιά στην Ύδρα με τη θαλαμηγό με τους Καζακστανούς μεγιστάνες.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, τα αδικήματα της κατάχρησης εξουσίας και η παράληψη καθήκοντος προκύπτουν για τον αρχιπύραρχο της Διεύθυνσης αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού σώματος, καθώς και για στελέχη του λιμεναρχείου Ύδρας, με βάση το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας, που έχει ολοκληρωθεί.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία Γαλατά ποτέ δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση, παρότι ήταν στον χώρο της ευθύνης της. Επίσης, όπως προκύπτει από σχετικά έγγραφα, το λιμεναρχείο Ύδρας ενημερώθηκε μεν από το παραπλέον σκάφος της θαλαμηγού «Περσεφόνη» ότι το πλήρωμα ή οι επιβάτες εμπλέκονται στη φωτιά που ξέσπασε, αλλά το σκάφος που έφτασε εκεί ποτέ δεν ακινητοποίησε τη θαλαμηγό και δεν προέβη σε έρευνα στο σκάφος.

Σε ό,τι αφορά στον αρχιπύραρχο του Πυροσβεστικού σώματος, την επόμενη μέρα, στις 22 Ιουνίου, πήγε στη Βουλιαγμένη για να λάβει καταθέσεις από τους δέκα επιβάτες, Καζακστανούς μεγιστάνες, και μετά από μια προφορική εξέταση τους άφησε ελεύθερους να φύγουν με ιδιωτική πτήση, αν και υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είχαν ενεργό ρόλο. Μάλιστα, ενημέρωσε τον εισαγγελέα, αφότου τους άφησε ελεύθερους.

Πηγή: protothema.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι