ΠΟΥ: Ξέρουμε πολύ καλά πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Γάζα

Γάζα: Βέτο Ρωσίας και Κίνας στο αμερικανικό σχέδιο για εκεχειρία – Νετανιάχου: "Θα μπούμε μόνοι μας στην Ράφα"

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέφρασε σήμερα την πλήρη εμπιστοσύνη του στα στοιχεία για τους θανάτους που ανακοινώνει το υπουργείο Υγείας της Γάζας. Προέβη στην σχετική ανακοίνωση μετά την αμφισβήτηση του αριθμού από την πλευρά του Ισραήλ.

Το υπουργείο Υγείας της Γάζας επικαιροποίησε την περασμένη εβδομάδα το συνολικό αριθμό των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας. Ανέρχονται σε περίπου 35.000. Σχεδόν 25.000 εξ αυτών έχουν έως τώρα ταυτοποιηθεί πλήρως. Οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών έχουν δημοσιοποιήσει εκ νέου τα στοιχεία αυτά.

«Είναι αντικειμενικά πρόοδος ως προς την εγκυρότητα το γεγονός ότι πλέον έχουν ταυτοποιηθεί 25.000 άνθρωποι», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κρίστιαν Λιντμάιερ, σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στη Γενεύη, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει «κανένα πρόβλημα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, ανεξαρτήτως του τι υποστηρίζει το Ισραήλ».

Ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργικού γραφείου του Νετανιάχου είχε δηλώσει προ ημερών ότι «έχουμε εξουδετερώσει 14.000 μαχητές της Χαμάς» και εν συνεχεία για τους νεκρούς αμάχους υποστήριξε ότι «οι αριθμοί που δίνει η Χαμάς δεν ευσταθούν». Στο ερώτημα πόσοι άμαχοι έχουν σκοτωθεί ως παράπλευρες απώλειες κατά την εκτίμηση του Ισραήλ, απάντησε ότι δεν ξέρει.

Ο δημοσιογράφος τον ρώτησε πώς ξέρει ότι δεν ευσταθούν τα νούμερα της Χαμάς όταν ο ίδιος δηλώνει ότι δεν ξέρει το νούμερο ή πώς ξέρει επακριβώς πόσοι νεκροί ήταν μαχητές της Χαμάς αλλά αγνοεί πόσοι ήταν άμαχοι, είπε «δεν έχω την εξουσιοδότηση να απαντήσω για αυτό τον αριθμό». Η αιτιολογία του εκπροσώπου για τους αμάχους ήταν πως «δεν έχει ξαναγίνει τέτοιος πόλεμος πουθενά, να έχεις έναν εχθρό που κρύβεται μεταξύ των αμάχων και τους χρησιμοποιεί ως ασπίδα».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι