Πουλούσαν τεστ και μάσκες όπου είχαν αλλάξει την ημερομηνία λήξης

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που "ξάφριζε" σπίτια στη Θεσσαλονίκη - Έξι συλλήψεις

Συνελήφθησαν στην Αθήνα δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία και παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι δύο συλληφθέντες αποθήκευαν σε σπίτι και σε δύο αποθήκες ιατρικές μάσκες και covid test, στα οποία είχαν αλλοιώσει την ημερομηνία παραγωγής και λήξης των προϊόντων, τα οποία εν συνεχεία διοχέτευαν στην αγορά.

Στη μία αποθήκη που ενοικίαζαν στον Ασπρόπυργο είχαν μεταφέρει από πέρσι το καλοκαίρι για φύλαξη περισσότερα από 4 κοντέινερ, τα οποία περιείχαν αυτοδιαγνωστικά τεστ και ιατρικές μάσκες προστασίας, ενώ, στον ίδιο χώρο, από το 2021, αποθήκευε κούτες, που περιείχαν μάσκες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 351.000 αυτοδιαγνωστικά τεστ covid, 2.500.000 ιατρικές μάσκες προστασίας, 120.000 αυτοκόλλητα-ετικέτες αλλοδαπής φαρμακοβιομηχανίας και 5,7 γραμμ. κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης.

Σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, η αλλοίωση των ημερομηνιών παραγωγής και λήξης, καθώς και οι συνθήκες αποθήκευσης, μεταφοράς και διακίνησης των προϊόντων, καθιστούν τις ιατρικές μάσκες και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ επικίνδυνα για τη δημόσια υγεία. Κατά την Αστυνομία, το παράνομο οικονομικό όφελος που θα αποκόμιζαν από την πώληση των κατασχεθέντων τεστ και μασκών προστασίας υπολογίζεται ότι ξεπερνούσε το ποσό των 1.601.000 ευρώ. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι