Πουθενά ο παρουσιαστής του BBC – Αντιδήμαρχος: Άνοιξε η γη και τον κατάπιε

Ολοκληρώθηκε η νεκροψία στη σορό του Βρετανού παρουσιαστή Μάικλ Μόσλεϊ

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον 67χρονο παρουσιαστή διατροφικών συμβουλών του BBC Μάικλ Μόσλεϊ, που αγνοείται από την Τετάρτη. Οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε απόκρημνα μονοπάτια της Σύμης, στη θάλασσα και σε σπήλαια.

Η έρευνα στα σπήλαια “κάτω” από το νησί πάντως είναι εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη και μέχρι στιγμής δεν έχουν μπει δύτες. Όμως ουτε και στη στεριά είναι εύκολη η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, καθώς το έδαφος είναι κακοτράχαλο. «Δεν έχουμε βρει ούτε ένα ίχνος του», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Σύμης Νικήτας Γύργης.

Σχολιάζοντας τα πλάνα που δημοσιεύτηκαν χθες στα οποία εμφανίζεται ο 67χρονος παρουσιαστής να περπατά στο Πέδι, επεσήμανε «στα πλάνα κινείται παραλιακά στο δρόμο από το Πέδι. Δείχνουν ότι έχει φύγει σώος και ασφαλής από το μονοπάτι του Αγίου Νικολάου με κατεύθυνση στη δεξιά πλευρά προς το Πέδι. Ο άνθρωπος δεν πήρε τον δρόμο, που οδηγεί στο χωριό και από εκεί στον γιαλό, που ήταν και το κατάλυμα. Επέλεξε και ακολουθήσει τη δεξιά πλευρά του παραλιακού δρόμου. Ακολουθεί τον παραλιακό δρόμο και μπαίνει σε ένα μονοπάτι, που οδηγεί στο βουνό, που είναι πολύ επικίνδυνο σημείο. Ήμουν αισιόδοξος, αλλά δεν έχει βρεθεί ούτε ένα στοιχείο είναι σαν να άνοιξε και να τον κατάπιε η γη», είπε ο κ. Γύργης.

Χθες η σύζυγος του Μόσλεϊ έδωσε συμπληρωματική κατάθεση. Στην ερώτηση των αστυνομικών που χειρίζονται την υπόθεση γιατί ο παρουσιαστής δεν πήρε μαζί του το κινητό τηλέφωνο, είπε ότι δεν ξέρει και ότι είχε μαζί του μόνο πορτοφόλι και νερό. Φορούσε το ρολόγι του, όμως δεν είναι νέας τεχνολογίας και δεν δίνει στίγμα.

Η ίδια εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στους κατοίκους του νησιού για τη μεγάλη κινητοποιήση που είναι σε εξέλιξη. «Έχουν περάσει τρεις ημέρες από τότε που ο Μάικλ έφυγε από την παραλία για έναν περίπατο. Είναι οι μεγαλύτερες σε διάρκεια και πλέον ανυπόφορες ημέρες τόσο της δικης μου ζωής όσο και των παιδιών μου. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και η οικογένειά μας είναι απίστευτα ευγνωμονούσα προς τους κατοίκους της Σύμης, τις ελληνικές Αρχές και την βρετανική Πρεσβεία που εργάζονται ακατάπαυστα για να βοηθήσουν να βρεθεί ο Μάικλ. Δεν θα χάσουμε τις ελπίδες μας», είπε χαρακτηριστικά. Στη Σύμη έχουν μεταβεί και τα τέσσερα παιδιά του, που ψάχνουν και εκείνα παντού.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι