Πούτιν: «Εμείς δεν ξεκινήσαμε τον πόλεμο, να τον τελειώσουμε θέλουμε»

Ο χρόνος τελειώνει για την Ουκρανία του Ζελένσκι, Παναγιώτης Ζολώτας

Στη διάρκεια ομιλίας του σε φοιτητές στρατιωτικής σχολής στην Αγία Πετρούπολη ο Ρώσος πρόεδρος ανέφερε πως το Κίεβο ήταν εκείνο που δεν άφησε περιθώρια επιλογής και τόνισε πως «η στρατιωτική επιχείρηση εκεί έχει ως στόχο τον τερματισμό του πολέμου που ξεκίνησε η Ουκρανία στο Ντονμπάς».

«Όσον αφορά την απόφαση για την έναρξη της επιχείρησης στην Ουκρανία, δεν υπήρχαν άλλες σκέψεις εκτός από μία – την προστασία των συμφερόντων της Ρωσίας. Καμία άλλη. Η Ρωσία προσπάθησε με κάθε δυνατό τρόπο και υπομονετικά να οικοδομήσει σχέσεις με την Ουκρανία επί δεκαετίες. Χορηγήσαμε δάνεια και ενέργεια σε τιμές ευκαιρίας…», είπε ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Βασιζόμενοι στο φιλορωσικό κομμάτι της ουκρανικής κοινωνίας, επιχειρήσαμε να οικοδομήσουμε σχέσεις μόνο με ειρηνικά μέσα και δεν υπήρχαν άλλες σκέψεις. Ωστόσο, ο γεωπολιτικός μας εχθρός πραγματοποίησε πραξικόπημα το 2014 και άρχισε να εξοντώνει όλους όσοι ήταν προσηλωμένοι στην ανάπτυξη των σχέσεων των δύο χωρών. Έγινε προφανές ότι η οικοδόμηση κανονικών σχέσεων με τη χώρα μας δεν μπορούσε να προχωρήσει» συνέχισε ο Πούτιν.

«Η ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία δεν είναι η αρχή ενός πολέμου, καθώς το ίδιο το Κίεβο ξεκίνησε τον πόλεμο στο Ντονμπάς το 2014. Είναι μια προσπάθειά μας να σταματήσει αυτός ο πόλεμος… με ένοπλα μέσα ως απάντηση στη χρήση των δικών τους ενόπλων δυνάμεων. Είμαι βέβαιος ότι θα επιτύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει», κατέληξε.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι