Πούτιν: Oι αντίπαλοι γνωρίζουν την κατάληξη οποιασδήποτε πυρηνικής επίθεσης εναντίον της Ρωσίας-

Πούτιν: Oι αντίπαλοι γνωρίζουν την κατάληξη οποιασδήποτε πυρηνικής επίθεσης εναντίον της Ρωσίας-

Τι δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα πως οι αντίπαλοι της Μόσχας κατανοούν πιθανόν ποια θα μπορούσε να είναι η κατάληξη οποιασδήποτε επίθεσης εναντίον της Ρωσίας ή των ρωσικών δυνάμεων με τη χρήση ενός «πυρηνικού στοιχείου».

Ο Πούτιν έκανε τις δηλώσεις αυτές στην υπηρεσία ασφαλείας FSB, τη διάδοχο υπηρεσία της σοβιετικής KGB.

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλούσε αφού η ρωσική υπηρεσία πληροφοριών SVR εξέφρασε νωρίτερα σήμερα ανησυχία σχετικά με αυτό που περιέγραψε ως μια πιθανή μεταφορά στοιχείων τεχνολογίας πυρηνικών όπλων στην Ουκρανία.

Λίγο νωρίτερα, ο σύμβουλος του Κρεμλίνου για θέματα εξωτερικής πολιτικής Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε πως η Ρωσία θα ενημερώσει τις ΗΠΑ σχετικά με αυτό που λέει πως είναι απόπειρες από την Ουκρανία να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Η Ρωσία δεν παρείχε αποδείξεις για τέτοιου είδους προσπάθειες.

Σήμερα η SVR κατήγγειλε πως η Βρετανία και η Γαλλία σχεδιάζουν να προμηθεύσουν την Ουκρανία με πυρηνικά όπλα. Ο Ουσακόφ είπε, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, πως αυτό θα επηρεάσει τη θέση της Ρωσίας στις διαπραγματεύσεις για την επίλυση της σύρραξης στην Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx