Πούτιν: Οι ΗΠΑ με τις κυρώσεις τους πριονίζουν το κλαδί που κάθονται

Τί συζητούν Σι-Πούτιν στο Πεκίνο - Προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στο Χάρκοβο,

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, που σήμερα ολοκληρώνει το ταξίδι του στην Κίνα, δήλωσε σήμερα πως η πολιτική κυρώσεων των ΗΠΑ υπονομεύει την εμπιστοσύνη προς το δολάριο και πως «η Ρωσία και η Κίνα θα βρουν τρόπο ώστε η απειλή μέτρων κατά κινεζικών τραπεζών να μην διαταράσσει το εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών».

Η Ουάσινγκτον έχει επιβάλει βαριές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας λόγω του Ουκρανικού ζητήματος και απειλεί να επιβάλει κυρώσεις σε ξένες τράπεζες «που βοηθούν τις συναλλαγές με τη Μόσχα». Αυτό έκανε ορισμένες κινεζικές τράπεζες να περιορίσουν τις δοσοληψίες με ρωσικές εταιρίες.

Σε τηλεοπτικά σχόλια στη διάρκεια της επίσκεψής του στην Κίνα, ο Πούτιν είπε πως αυτές οι κυρώσεις είναι παράνομες, γιατί δεν έχουν την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Είπε, επισης, πως «είναι αντιπαραγωγικές για τις Ηνωμένες Πολιτείες και καταδεικνύουν την ανοησία των ΗΠΑ. Στερούνται εντελώς κοινής λογικής», είπε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους.

Συμπλήρωσε ότι ΗΠΑ «πριονίζουν το κλαδί πάνω στο οποίο κάθονται, διότι με τις ενέργειές τους ουσιαστικά υπονομεύουν την εμπιστοσύνη στο δολάριο και οδηγούν κάποιες χώρες να μειώσουν το μερίδιο των δολαρίων στα αποθέματά τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι