Πούτιν: Πρέπει να βρεθεί τρόπος να σταματήσουμε την τραγωδία του πολέμου στην Ουκρανία

Πούτιν: Πρέπει να βρεθεί τρόπος να σταματήσουμε την τραγωδία του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι είναι αναγκαίο «να σκεφτούμε πώς να σταματήσουμε την τραγωδία του πολέμου στην Ουκρανία», σημειώνοντας ότι η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες.

Ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε σήμερα την επιθυμία του να πάρει τέλος ο πόλεμος στην Ουκρανία. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι είναι αναγκαίο «να σκεφτούμε τρόπους να σταματήσουμε την τραγωδία του πολέμου, η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ να συμμετάσχει σε ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στη διαδικτυακή σύνοδο κορυφής της Ομάδας των Είκοσι (G20), στην οποία ο Ρώσος πρόεδρος συμμετείχε για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια. Απευθυνόμενος στους ηγέτες της G20 τόνισε ότι ορισμένοι ηγέτες είπαν στις ομιλίες τους ότι είναι σοκαρισμένοι από τη συνεχιζόμενη «επιθετικότητα της Ρωσίας στην Ουκρανία».

«Ναι, φυσικά, οι στρατιωτικές ενέργειες είναι πάντα μια τραγωδία», τόνισε ο Πούτιν στη διαδικτυακή σύνοδο της G20 την οποία συγκάλεσε ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι, που ασκεί την εκ περιτροπής προεδρία της Ομάδας των Είκοσι. «Και φυσικά, θα πρέπει να σκεφτούμε πώς να σταματήσουμε αυτή την τραγωδία», συμπλήρωσε ο Ρώσος πρόεδρος, σημειώνοντας: «Παρεμπιπτόντως, η Ρωσία δεν αρνήθηκε ποτέ ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία».

Ρώσος πολιτικός δήλωσε χθες ότι η Μόσχα δεν μπορεί να συνυπάρξει με την νυν ουκρανική κυβέρνηση και ότι θα συνεχίσει την «ειδική στρατιωτική της επιχείρηση, για την αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας». Ομως και η Ουκρανία έχει ορκιστεί να συνεχίσει τον πόλεμο μέχρι και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης να εγκαταλείψει την ουκρανική επικράτεια, ενώ και οι δυτικοί σύμμαχοί του Κιέβου έχουν αναφέρει ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Μαζί με την Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Μόσχα το 2014, η Ρωσία ελέγχει σχεδόν το ένα πέμπτο του διεθνώς αναγνωρισμένου εδάφους της Ουκρανίας. Ο Πούτιν υποστηρίζει ότι αυτά τα ουκρανικά εδάφη είναι πλέον τμήμα της Ρωσίας.

Ο Πούτιν δεν συμμετείχε στις προηγούμενες συνόδους κορυφής της G20 στο Νέο Δελχί και τη Νούσα Ντούα της Ινδονησίας, με την Ρωσία να εκπροσωπείται σε εκείνες από τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε διαδικτυακά στις συνόδους κορυφής του 2021 και του 2020. Τελευταία φορά που συμμετείχε αυτοπροσώπως σε σύνοδο των G20 ήταν το 2019 στην Οσάκα της Ιαπωνίας.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι