Πούτιν προς Ελληνίδα πρέσβυ: Ανησυχώ για τις διμερείς μας σχέσεις, όμως εν καιρώ…

Πούτιν προς Ελληνίδα πρέσβυ: Ανησυχώ για τις διμερείς μας σχέσεις, όμως εν καιρώ…

Ο Ρώσος ηγέτης είχε συνάντηση γνωριμίας με 21 νέους πρέσβεις στη Μόσχα, μεταξύ των οποίων και η Ελληνίδα

Την νέα Ελληνίδα πρέσβυ στη Μόσχα Αικατερίνη Ξαγοράρη υποδέχθηκε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως και άλλους 20 διπλωμάτες άλλων χωρών, και εξέφρασε την ελπίδα πως οι ελληνορωσικές σχέσεις θα αναζωογονηθούν.

«Φυσικά και δεν είναι δυνατό να μην ανησυχούμε για την σημερινή κατάσταση των διμερών μας σχέσεων», της είπε. «Μένει να ελπίζουμε ότι οι παραδοσιακοί δεσμοί της πνευματικής εγγύτητας, της αμοιβαίας συμπάθειας και του σεβασμού του ελληνικού και ρωσικού λαού θα βοηθήσουν εν καιρώ να αναγεννηθεί η αμοιβαία επωφελής εταιρική σχέση μεταξύ των κρατών μας και οι φυσιολογικές σχέσεις συνεργασίας. Επί δύο αιώνες και πλέον Ρωσία και Ελλάδα ανέπτυσσαν συνεργασία με εποικοδομητική και φιλική διάθεση η μια χώρα προς την άλλη, πράγμα που είχε βοηθήσει από κοινού να επιτυγχάνονται καλά αποτελέσματα στην οικονομική και ανθρωπιστική  συνεργασία», είπε ο Πούτιν προς την Ελληνίδα πρέσβυ. Συνολικά ο Πούτιν υποδέχθηκε 21 νέους πρεσβευτές που αναλαμβάνουν καθήκοντα στην ρωσική πρωτεύουσα.

Απευθυνόμενος προς όλους είπε: «Αναλαμβάνετε καθήκοντα σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τις διεθνείς σχέσεις καθώς αυξάνονται τα φαινόμενα κρίσης  στη παγκόσμια οικονομία και πολιτική, είναι περίοδο αναταράξεων και ριζικής μεταμόρφωσης του πλανητικού συστήματος, καθώς η κεντρική τάση είναι η αντικατάσταση του παλαιού μονοπολικού συστήματος με ένα δικαιότερο πολυπολικό σύστημα στο οποίο θα έχει ενεργό ρόλο η Ρωσία»

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι