Πούτιν: Προτιμώ τον Μπάιντεν και μετά το debate

Πούτιν: Δεν αποκλείει το ενδεχόμενο αποστολής όπλων στη Βόρεια Κορέα

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι είδε αποσπάσματα από την τηλεμαχία μεταξύ του Τζο Μπάιντεν και του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά ότι η προτίμησή του για τον Μπάιντεν ως τον επόμενο πρόεδρο των ΗΠΑ παραμένει αμετάβλητη. Πρόσφατα είχε δηλώσει ότι ο Μπάιντεν έχει το καλό ότι δεν είναι απρόβλεπτος.

Σήμερα, ερωτηθείς από δημοσιογράφο της κρατικής ρωσικής τηλεόρασης ποιος  ήταν καλύτερος στο debate και αν έχει αλλάξει αυτό που δήλωσε πρόσφατα για το ποιον προτιμά στην ηγεσία των ΗΠΑ, ο Πούτιν είπε: «Τίποτα δεν έχει αλλάξει. Δεν ξέραμε τι θα μπορούσε να συμβεί; Το ξέραμε», είπε ο Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος έχει δηλώσει πολλές φορές ότι αισθάνεται ότι ο Μπάιντεν είναι προτιμότερος ως ο μελλοντικός πρόεδρος των ΗΠΑ από τον Τραμπ, παρότι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών έχει χαρακτήρισε τον Ρώσο Πρόεδρο από τρελό μέχρι son of a bitch.

Ρωτήθηκε αν είδε όλη την τηλεμαχία και απάντησε: «Είδα μερικά αποσπάσματα, είχα άλλα πράγματα να κάνω. Πάντως δεν μπορεί κάποιος να παραβλέψει τελείως το debate, οι ΗΠΑ παραμένουν μια μεγάλη δύναμη». Ερωτηθείς για τις δηλώσεις του Τραμπ, ότι μπορεί να θέσει τέλος στον πόλεμο της Ουκρανίας μέσα σε 24 ώρες αμέσως μόλις κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, ο Πούτιν είπε: «Το γεγονός ότι ο κύριος Τραμπ, ως υποψήφιος για την προεδρία, διακηρύσσει ότι είναι έτοιμος και θέλει να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία, το λαμβάνουμε αυτό πολύ σοβαρά υπ΄ όψη. Δεν είμαι φυσικά εξοικειωμένος με πιθανές προτάσεις για το πώς σχεδιάζει να το κάνει αυτό. Αυτό είναι το βασικό ερώτημα. Αλλά δεν έχω αμφιβολία ότι το εννοεί ειλικρινά και είναι κάτι που το υποστηρίζουμε».

Προσέθεσε ότι η Ρωσία δεν εξετάζει καν κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία έως ότου το Κίεβο «λάβει μέτρα που να είναι αποδεκτά από τη Ρωσία και που, παράλληλα, να είναι μη αναστρέψιμα». Παράλληλα δήλωσε ότι «είναι ανώφελο για τη Ρωσία να προσπαθεί να απευθυνθεί στο ουκρανικό Κοινοβούλιο όσον αφορά τους όρους για τον τερματισμό της σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών. Εξίσου ανώφελος και αδύνατος είναι και ο εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια της έντονης προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Η Ρωσία θα περιμένει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών τον Νοέμβριο και θα δει τι θα κάνει η νέα ηγεσία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι