Πούτιν: Τηλεφώνησε για “χρόνια πολλά” στον Ερντογάν

Πούτιν: Τηλεφώνησε για “χρόνια πολλά” στον Ερντογάν

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που έγινε 70 ετών σήμερα, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος του ευχήθηκε για τα γενέθλιά του.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας φέρεται επίσης να ευχαρίστησε τον Ερντογάν «για τη συμβολή του στην πρόοδο των σχέσεων Τουρκίας-Ρωσίας».

Πριν από 20 ημέρες πάντως, ενώ είχε προγραμματισθεί ταξίδι του Πούτιν στην Τουρκία, αναβλήθηκε αυτό επ΄ αόριστον, καθώς τρεις μέρες πριν την επίσκεψη, οι Τούρκοι ανακοίνωσαν ότι οικοδομούν εργοστάσιο κατασκευής drone Bayraktar στην Ουκρανία, ότι θα συνεχίσουν εν τω μεταξύ να της πουλούν drone (κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες φρέναρε η ΕΕ λόγω χρηματοδοτικών ζητημάτων), και στο ερώτημα “πώς χτίζουν εργοστάσιο εν καιρώ πολέμου;” οι Τούρκοι απάντησαν “δεν θα μας σταματήσει τίποτα”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι