Πούτιν: Ξαναρχίζουμε την παραγωγή πυραύλων που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές

Πούτιν: Ξαναρχίζουμε την παραγωγή πυραύλων που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα ξαναρχίσει την παραγωγή πυραύλων μικρού και μεσαίου βεληνεκούς με δυνατότητα να φέρουν πυρηνικές κεφαλές. «Δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, διότι οι ΗΠΑ αναπτύσσουν ήδη τέτοιους πυραύλους και στην Ευρώπη και στην Ασία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποσύρθηκαν το 2019 επίσημα από τη Συνθήκη του 1987 για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς (INF) υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία παραβιάζει τη συμφωνία, κάτι που το Κρεμλίνο αρνήθηκε.

«Τώρα όμως είναι γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες όχι μόνο παράγουν αυτά τα πυραυλικά συστήματα, αλλά ήδη τα μεταφέρουν στην Ευρώπη για ασκήσεις στην Δανία», δήλωσε ο Πούτιν σε σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας. «Επίσης πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι αυτά τα πυραυλικά συστήματα βρίσκονται και στις Φιλιππίνες. Δεν είναι γνωστό εάν πήραν τους πυραύλους τους από εκεί ή όχι. Η Ρωσία είναι αναγκασμένη πλέον να απαντήσει σε αυτό», είπε ο Πούτιν.

Προσέθεσε ότι θα αρχίσει η κατασκευή και «το τι θα γίνει εν συνεχεία, πού θα εγκατασταθούν και λοιπά, θα αποφασιστεί με βάση τα δεδομένα που θα έχουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσουμε την άμυνά μας», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι