ΠΟΥ: Καβγαδίζετε για το μεγαλύτερο κομμάτι στην τούρτα, κι άλλοι δεν έχουν ούτε ψίχουλα

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέτρεψε τις χώρες που αντιδικούν για τις προμήθειες εμβολίων COVID-19 να σκεφτούν την κατάσταση των εργαζομένων στον τομέα της υγείας σε λιγότερο αναπτυγμένες χώρες, πόσο μάλλον για όλο των λαό αυτών των κρατών.

«Όλοι πρέπει να μπούμε στη θέση τους για ένα λεπτό. Πού βρίσκονται σήμερα εκείνοι που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή;», είπε στους δημοσιογράφους ο Μάικ Ράιαν, επικεφαλής της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων υγειονομικών καταστάσεων του Οργανισμού σύμφωνα με το Reuters.

«Γίνεται πόλεμος πάνω απ’ την τούρτα, όταν το υγειονομικό προσωπικό των αναπτυσσόμενων κρατών δεν έχει καν πρόσβαση στα ψίχουλα. Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε και να σκεφτούμε τους γενναίους γιατρούς και νοσηλευτές των φτωχών κρατών που δεν έχουν καμία πρόσβαση σε εμβόλια.Και να σκεφτούμε τι πρόκειται να κάνουμε γι’ αυτό» πρόσθεσε ο Ράιαν.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι