Πού θα χτυπήσει το κύμα κακοκαιρίας “Αθηνά”

Έκτακτο δελτίο για ακραία καιρικά φαινόμενα από την ΕΜΥ

Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), για το επερχόμενο κύμα κακοκαιρίας “Αθηνά” που ξεκινά να πλήττει απόψε το Ιόνιο και την δυτική Ελλάδα και αναμένεται να φθάσει στην Αττική την Παρασκευή, που όμως προβλέπεται να εξασθενήσει.

Στη διάρκεια των δύο επόμενων ημερών προβλέπονται ισχυρές καταιγίδες, άνεμοι μέχρι και 9 μποφόρ καθώς και χαλαζοπτώσεις. Απόψε (6/10) στάλθηκαν μηνύματα SMS στους κατοίκους του Ιονίου και της βορειοδυτικής Ελλάδας. Προτρέπονται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που μπορεί να πλημμυρίσουν και να ασφαλίσουν αντικείμενα που μπορεί να μετακινήσουν οι ισχυροί άνεμοι και η βροχή.

Λόγω της σφοδρότητας των αναμενόμενων καιρικών φαινομένων αποφασίστηκε να μείνουν κλειστά αύριο Πέμπτη τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στην Κέρκυρα και στους Παξούς. Αύριο αναμένεται να επηρεαστεί από την κακοκαιρία περισσότερο η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά, η Θεσσαλία, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και από το μεσημέρι η Πελοπόννησος.

Την Παρασκευή θα επηρεαστούν οι Σποράδες, το βορειοανατολικό Αιγαίο και η Θράκη, η Στερεά και η Εύβοια καθώς και οι Κυκλάδες, αλλά από το μεσημέρι το κύμα κακοκαιρίας θα αρχίσει να εξασθενεί. Για την Αττική προβλέπονται καταιγίδες από το πρωί μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής

Όσο γιατί λέγεται Αθηνά, αυτό αποφασίστηκε με τη συνεργασία Ισραήλ και Κύπρου στην συμφωνία για από κοινού ονοματοδοσία των καιρικών φαινομένων στην ανατολική Μεσόγειο για τους επόμενους μήνες. Μετά την Αθηνά ή Athina έπονται οι κακοκαιρίες Mπάλλος, Carmel (όρος Κάρμηλος ή Άγιος Ηλίας στο βόρειο Ισραήλ), Διομήδης, Ελπίς, Φίλιππος, Γένεσις, Ήλιος, Irit (ασφόδελος στα εβραϊκά), Καλυψώ, Lavi (ιστορικό κιμπούτς και πόλη του Ισραήλ), Μελίτη, Νικίας, Ora (από το Βιβλίο της Εσθήρ της Παλαιάς Διαθήκης, λέξη που σημαίνει Φως και Λάμψη, αλλά είναι και ονομασία οικισμού της χώρας), Πάρις, Ραφαήλ, Σεμέλη, Θωμάς, Βίων, Ξένιος, Yasmin (το Γιασεμί στα εβραϊκά, αλλά και όνομα θηλυκό) και Ζέφυρος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι