Πούλησε “μυστικά” του Su-30MK2 στην Κολομβία αξιωματικός του Μαδούρο;

Συντριβή στρατιωτικού αεροσκάφους στις Φιλιππίνες

Την σύλληψη ενός αξιωματικού ο οποίος είχε την πρόθεση να δώσει πληροφορίες στην Κολομβία σχετικά με τα ρωσικά μαχητικά τζετ Su-30MK2 που έχει στην κατοχή της η Βενεζουέλα, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας Βλαντίμιρ Παντρίνο Λόπεζ. «Χάρη σε πληροφορίες από πατριώτες στρατιώτες, ενώ προσπαθούσε να αποκτήσει πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με το Sukhoi-30MK2 της Στρατιωτικής Αεροπορίας, συνελήφθη ο σμηναγός Ρόναλντ Μαρέρο Λοζάνο» δήλωσε ο υπουργός σε ανάρτησή του.

Ο υπουργός ανέφερε πως ο αξιωματικός είχε προσληφθεί από έναν πράκτορα της Εθνικής Διεύθυνσης Πληροφοριών της Κολομβίας με αμοιβή 1.000 δολάρια την εβδομάδα. Ο κρατούμενος δίνει λεπτομερή κατάθεση. Παράλληλα, σύμφωνα με τον υπουργό, οι κολομβιανές αρχές, με την υποστήριξη της CIA των ΗΠΑ, συνέχισαν εχθρικές ενέργειες κατά της κυριαρχίας της Βενεζουέλας και προειδοποίησαν τον Πρόεδρο της Κολομβίας για λάθη. Η πολεμική αεροπορία της Βενεζουέλας είναι εξοπλισμένη με 23 μαχητικά Su-30MK2V, τα οποία, εκτός από τα πυραυλικά συστήματα Buk-M2 και τα συστήματα αεροπορικής άμυνας S-300VM, τα καθιστούν τα ισχυρότερα μαχητικά στη Λατινική Αμερική.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι